Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na slavnostech piva vystoupí Pergamen

Co se píše o pivovarech a pivu


Na slavnostech piva vystoupí Pergamen

[sobota, 9. srpen 2008]

Čtyři druhy točeného piva a bluegrassová klasika v podání petičlenné kapely Pergamen z Českých Budějovic. To jsou hlavní lákadla zítřejších slavností piva s názvem Husinecké vědro na parkúru jezdeckého oddílu Husinec. Akce začíná ve 14 hodin.

Pro návštěvníky jsou připravené soutěže ve zručnosti, v tanci o Husinecké vědro nebo v rychlosti pití piva. V programu jsou také ukázky vozidel Veterán klubu Kaplice nebo breakbeatové předtančení od mistrů světa a Evropy.

Zdroj: MF dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dana

neděle, 10. srpen 2008
14:30

Myslím že tato akce byla výborným nápadem a velmi příjemným strávením sobotního odpoledne u vychlazeného piva a dobré muziky, i pro ty nejmladší zde byl nafukovací hrad a kuželky. Dále tu byla k vidění výstava velmi krásných historických automobilů. Přesto i přes sebelepší snahu skvělého pořadatele, zklamala na poslední chvíli skupina breakbeatu, která se nedostavila, což pro mne osobně bylo zklamáním. Chvíle rozčarování se taktéž na chvíli dostavila, když jsem zde neviděla skupinu Pergamen v sestavě, tak jak je známe. Nicméně rozčarování zmizelo po pár písních nové sestavy, kolem kapelníka skupiny Pergamen, dalo by se to nazvat spíše Milda Jedlička a přátelé. Přestože počet písní z repertoáru skupiny Pergamen, které jsme měli možnost slyšet, by se dal spočítat na prstech jedné ruky, mě vystoupení této sestavy velice bavilo. Celé vystoupení se ubíralo zábavnou a uvolňující atmosférou vedoucí k pěknému večeru plného veselí a tance. Dále bych chtěla zmínit hudební kvality mladých muzikantů kolem ostříleného hráče Mildy Jedličky, i přesto, že bylo vidět, že repertoár nebyl očividně nazkoušený, myslím že se jednalo o velice solidní hudební výkon. To samé bych chtěl říci o mladé a perspektivní dvojici Duo Alena a Luboš. Jejich vystoupení balancující na hraně folku koketující s bluegrassovou hudbou a podtržené nádhernou barvou hlasu zpěvačky Aleny bylo velice inspirativním zážitkem. Taktéž se musím zmínit o vystoupení místního jihočeského šumaře, které bych nazvala návratem ke kořenům naší lidové hudby. V dnešní moderní době, kdy téměř každý muzikant se snaží být dokonalý a inovativní, bylo velice odpočinkové. Na závěr bych chtěla shrnout celkový dojem z této akce, myslím, že to až na slabší účast návštěvníků byl povedený den a určitě stojí za podporu a pokračování i v dalších letech.
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 12.08.2008 ve 18:54:13


napsal(a): Dana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI