Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zatím nevíme, zda pivovar prodáme, říká vedení města

Co se píše o pivovarech a pivu


Zatím nevíme, zda pivovar prodáme, říká vedení města

[sobota, 2. srpen 2008]

Rada města znovu jednala o prodeji Pivovaru Náchod, jehož je město stoprocentním vlastníkem. Jednání se konalo na žádost náchodského zastupitelstva, které nesouhlasilo se způsobem, jakým město chtělo původně pivovar prodat.

Foto

„Postavili nás před hotovou věc a navíc přišli už i s konkrétní firmou, které ho chtějí prodat. Neměli jsme žádné informace ani o tom, proč by se mělo město prosperujícího pivovaru zbavovat,“ zlobí se zastupitel Karel Petránek. Reaguje tak na fakt, že rada města chtěla pivovar cíleně prodat libereckému investičnímu fondu, který nabídl 135 miliónů. Mnoha zastupitelům se přitom tato částka zdála nízká a vedení města je neseznámilo s žádnou alternativní nabídkou. V té době se přitom už jako vážný zájemce přihlásil i pivovar Holba.

„Možnost prezentovat svou nabídku jsme dostali až teď na jednání rady,“ říká předseda představenstva pivovaru Holba Zdeněk Konečný. „Za pivovar nabízíme nejméně 150 miliónů korun. S radou města jsme mluvili o tom, zda tato částka zůstane stejná, nebo se ještě zvýčí. Vše bude záviset na průběhu dalších jednání ,“ dodal Konečný.

Náchodští radní a také zastupitelé města, kteří se včerejšího jednání zúčastnili, mají teď k dispozici dvě alternativní nabídky. K žádnému závěru však zatím nedošli. „Jediné, co se dá říct, je pouze to, že až teď jsme dostali informace, podle kterých se budeme moci při jednání o pivovaru rozhodovat,“ uvedl zastupitel Miroslav Brát.

Rozhodnutí o tom, zda bude Pivovar Náchod nakonec prodán a nebo zůstane v majetku města, je však ještě daleko. „Konečné rozhodnutí by mělo padnout až 8. září na zasedání městského zastupitelstva,“ dodala mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Zdroj: Náchodský deník.cz | Foto: Primátor Náchod


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI