Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Popovický kozel získal tři medaile

Co se píše o pivovarech a pivu


Popovický kozel získal tři medaile

[pondělí, 11. červenec 2005]

Osmatřicet zemí a tisíc druhů piva za sebou nechal Velkopopovický kozel na mezinárodním klání cen kvality Monde Selection. Z Bruselu si minulý týden přivezl tři zlaté medaile.

Kvalita se hodnotila například podle chuťových vlastností a vzhledu, do umístění ale zasáhla i grafická kvalita a informační hodnota etikety. „Máme velkou radost, že české pivo získalo tak prestižní ocenění,“ říká manažer Velkopopovického Kozla Petr Polák.

Podle něj se mimo jiné opět prokázalo, že české pivo dokáže čelit konkurenci i v celosvětovém měřítku. Velkopopovický Kozel totiž nebyl jediným českým medailistou. V dalších kategoriích si zlato odvezl i Radegast. Pivní soutěž je tradiční a vzorky se vybírají několik měsíců. Hodnotí se od ledna do dubna. Posuzování vzorků piva bylo na čtyřech týmech specialistů. Byly podrobeny laboratorní analýze a odborníci pivo také ochutnávali.

Mezinárodní institut kvality Monde Selection byl založen v roce 1961 v Bruselu. Je považován za organizaci, která má velké slovo ve výběru kvality.

Snaží se usnadňovat lidem orientaci na trhu s pivem, vínem či destiláty, ale také nealkoholickými nápoji a některými dalšími druhy potravin. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI