Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kozel bude nabízet pivo jedenáctku

Co se píše o pivovarech a pivu


Kozel bude nabízet pivo jedenáctku

[pondělí, 11. červenec 2005]

V nabídce pivovarů největší české skupiny Plzeňský Prazdroj se objevuje nový druh. Velkopopovický Kozel začíná vyrábět jedenáctistupňové pivo. Podle mluvčího pivovaru Alexeje Bechtina totiž po jedenáctce sahá stále víc českých zákazníků.

"Po důkladném průzkumu jsme jej vyhodnotili jako vhodný prostor pro další rozvoj portfolia značek a jeho rozšíření," vysvětlil mluvčí pivovaru Alexej Bechtin.

Nové pivo mohou spotřebitelé ochutnat ve vybraných restauracích a hospodách, kde se čepuje Velkopopovický Kozel, od konce června.

"Velkopopovický Kozel 11° Medium je světlý ležák s obsahem alkoholu 4,6 %, je čtvrtou variantou v portfoliu značky Velkopopovický Kozel, doplňující ostatní varianty Světlý, Premium a Černý," řekl Petr Polák, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Největší česká pivovarnická skupina zkouší i další nové druhy. Šanci objevit se na trhu má třeba polotmavé pivo z Plzeňského Prazdroje, které už vyrobili odborníci v plzeňském pivovaru.

"Ano, tento typ piva zkoušíme. Vývoji samozřejmě dáváme zelenou, ale musíme si být jisti, že nový druh zaujme na trhu silnou pozici. Pokud se tedy rozhodneme prodávat novinku, nebude to jen tak na zkoušku," vysvětluje mluvčí plzeňského pivovaru Alexej Bechtin.

Plzeňský Prazdroj je na vývoj novinek zařízen nejlépe ze všech podniků v zemi. Má totiž vlastní minipivovar, který je zmenšenou kopií originální prazdrojské výroby. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI