Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti Staropramenu nabídnou pivní unikáty

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti Staropramenu nabídnou pivní unikáty

[čtvrtek, 10. červen 2004]

Pivní unikáty u příležitosti pátého ročníku Slavností pivovaru Staropramen, který proběhne na pražském Smíchově v sobotu 12. června, má pro návštěvníky připraven tento známý pivovar. Kromě tradičního Staropramenu Kvasničáku, který je k dostání pouze v areálu pivovaru, se bude na více než 140 pípách čepovat i speciálně vybraný nefiltrovaný světlý Ležák a Granát.

„Výběr provádíme podle toho, abychom postihli vlastnosti nejlépe odpovídající určitému typu piva,“ sděluje vrchní sládek Milan Jeřábek. „ Jde tedy o subjektivní pocity nás, degustátorů. Vybíráme z desítek tanků ty, které jsou podle našeho názoru chutí, barvou a vůbec kvalitou skutečně ojedinělé. Samozřejmě, kvalita vstupních surovin je podstatná, ale ta je u všech druhů piv stejná. Ovšem každé pivo dozrává jinak, i když rozdíly jsou takové, že je poznají jen skuteční odborníci.“ prozradil vrchní sládek.

Z pivních vzorků, které s velkým předstihem vybírá sklepmistr Miloš Erben, se potom pečlivě hodnotí, co se nabídne hostům. Těch se i v letošním roce očekává kolem dvaceti tisíc, tak jako loni, kdy se vypilo 450 hektolitrů piva, z toho 150 hektolitrů stále více oblíbeného Granátu. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI