Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Holbě přivítali 2008 návštěvníka

Co se píše o pivovarech a pivu


V Holbě přivítali 2008 návštěvníka

[pondělí, 30. červen 2008]

V Holbě dnes (13.6.2008) přivítali symbolického 2008-ého návštěvníka. Stal se jím Petr Hejda, který přijel do pivovaru se skupinou cyklistů z Olomoucka, aby se podívali jak se ryzí pivo z hor vaří.

Foto

„ Na kole si většinou dám nealkoholické pivo, tady v Jeseníkách je Holba v každé hospodě, to je příjemný. Místní to tady nazývají krajem ryzího piva z hor,“ s úsměvem říká pan Hejda, který si z pivovaru odnesl glejt zlatého moku Holba a batoh plný piv. Hanušovický pivovar je jeden z posledních, kde mohou návštěvníci navštívit všechny provozy. Jinde v pivovarech je sledují už jen na obrazovce.

„Ročně Holbou provedeme více než 5 tisíc účastníků exkurzí, největší zájem je v létě v době dovolených. Prohlídka, která trvá necelou hodinu, začíná na varně. Ta tradičně sklízí největší obdiv a hned po ní následuje spilka. U nás jsou to otevřené kádě plné piva, kde pivo přirozeně kvasí. Téměř každý si tady vzpomene na známé Postřižiny a koupel sládkové,“ říká Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru Holba. Exkurzi uzavírají ležácké sklepy a společné posezení při ochutnávce. Zájem je velký, proto je nutné prohlídku i ochutnávku předem objednat.

Zdroj a foto: Holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Lolin

pondělí, 14. červenec 2008
12:27

Ten nealko nepije , je to čuně :-)


napsal(a): Lolin [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

úterý, 1. červenec 2008
11:09

Tomáš Kroupa

Ještě jsem naštěstí neměl tu smůlu, že bych někde v pivovaře sledoval vše jen na obrazovce. Tady se udává, že tomu tak je skoro všude jinde, což mi přijde jako PR kec...


ladin

úterý, 1. červenec 2008
09:43

Na kole si většinou dám nealkoholické pivo ... Bych mu jako cenu na cestu dal to zminene nealko. Priste by si rozmyslel takhle kecat :-)

PS: Razim zasadu, ze na gramaticke chyby neupozornuji, ale dva ruzne (a oba spatne) pokusy o napsani radove cislovky me fakt dostaly.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 30. červen 2008
15:16

Malakin

Trochu bych to poopravil - na spilku se v Holbe, bohuzel, uz nesmi. Kdosi to z hygienickych a bezpecnostnich duvodu zakazal.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
15:26


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI