Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Informace pro spotřebitele

Co se píše o pivovarech a pivu


Informace pro spotřebitele

[čtvrtek, 26. červen 2008]

Společnost Pivovary Staropramen se rozhodla v souladu s čl. 19 nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 preventivně pozastavit prodej piva Sládkův Měšťan v 0,5l lahvích, minimální trvanlivost do 5.10.2008, šarže č. 307 vyrobeného v pivovaru Ostravar, z důvodu podezření na přítomnost látky cizího původu v jedné z lahví, a to do doby potvrzení zdravotní nezávadnosti piva. V současné chvíli vedení společnosti očekává oficiální výsledky laboratorních šetření Krajské hygienické stanice v Ostravě.

Společnost provedla kontrolu všech výrobních záznamů a analýz oddělení kvality a neshledala žádné odchylky od standardu. Všechny kontrolní mechanismy, které splňují ty nejvyšší mezinárodní požadavky na kvalitu a bezpečnost (HACCP, mezinárodní certifikace podle BRC standardů), byly v době výroby této šarže plně funkční; Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla kontrolu dodržování povinnosti při výrobě potravin a při uvádění potravin na trh a nezjistila žádné závady. Z toho lze usuzovat, že se s největší pravděpodobností jedná o ojedinělý případ. Vedení společnosti přesto přijalo preventivní opatření k lokalizování a pozastavení prodeje celé této šarže v obchodní síti.

Vedení společnosti preventivně vyzývá všechny spotřebitele, kteří produkty z této výrobní šarže vlastní, aby zavolali na tel. č. 251027251, výrobek bude nahrazen. Informaci o číslu šarže naleznete na spodní straně přední etiketě.

Za vzniklé potíže se omlouváme.

Pivovary Staropramen a.s.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 11:59 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

laďa

čtvrtek, 26. červen 2008
17:52

Lada

aha, akce louh -tak už víme odkud vítr fouká, v dnešní době těžko pochopitelné a omluvitelné / pokud se nejednalo o cílenou sabotáž ze strany nějakého nasr... nebo vyšinutého zaměstance - vyšetřit a zavřít pro obecné ohrožení/


napsal(a): laďa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI