Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na strakonickém Podskalí poteče pivo proudem

Co se píše o pivovarech a pivu


Na strakonickém Podskalí poteče pivo proudem

[čtvrtek, 26. červen 2008]

Pivovarská pouť je v sobotu 28. června od 13 hodin

„Bude zase pivovarská pouť na Podskalí? Loni se povedla, šel bych znovu.“ Tak a velmi podobně se už řadu týdnů ptají lidé, kteří si chtějí užít příjemný víkend.

Odpověď je velmi jednoduchá – bude, a to v sobotu 28. června od 13 hodin, kdy slavnostním výstřelem zahájí pivovarskou pouť bývalý sládek Jindřich Vondřička.

Ale co účastníky Pivovarské pouti na Podskalí čeká? V první řadě ochutnávka skvělého strakonického piva. „Všech produktů našeho pivovaru včetně Velkopřevora nebo piva Klostermann,“ řekl obchodní ředitel Jiří Štěpánek.

Pro návštěvníky je připravena celá řada soutěží – Putování za dráčkem Podskaláčkem, dovednostní discipliny, ukázky historického šermu a přijdou také strakonické mažoretky – Otavanky. Celým odpolednem pak provede moderátor Michal Jančařík. „Do Strakonic jezdím moc rád. Je to tady taková pohoda a vždy se snažím s sebou přivézt krásné počasí,“ řekl moderátor.

K tanci i poslechu zahrají skupina Cross Jiřího Nového, kapela Scéna Josefa Jůzka a nebude chybět ani tradiční Nektarka.

Vrcholem celé akce bude opět neckyáda. Ta startuje ve 12 hodin na jezu v Katovicích a na Ostrov na strakonickém Podskalí by měla kuriózní plavidla doplout kolem 15. hodiny. Přibližně v 17 hodin je naplánováno před pivovarem slavnostní defilé všech plavidel, která doplula z Katovic do Strakonic, a vyhlášení výsledků. „Společně s Měšťanským pivovarem se na přípravě neckyády podílí také Česká tábornická unie,“ řekl za pivovar František Modrý.

Konec Pivovarské pouti je naplánován na 23. hodinu.

Zdroj: Strakonický deník.cz | Autor: Petr Škotko


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI