Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Den Postřižinského piva zpestří internacionálové

Co se píše o pivovarech a pivu


Den Postřižinského piva zpestří internacionálové

[čtvrtek, 19. červen 2008]

Již potřinácté se v sobotu otevřou veřejnosti brány nymburského pivovaru během Dne

Postřižinského piva, na nějž každoročně zavítají tisíce lidí a který patří k nejpopulárnějším akcím na Nymbursku.

Pořadatelé připravili i na letošní rok řadu překvapení, kromě všudypřítomného zlatavého moku bude hlavním tahákem možnost si zasoutěžit ve fotbalových dovednostech s bývalými reprezentanty. Návštěvníci budou moci změřit své síly s Antonínem Panenkou, Ladislavem Vízkem, Janem Bergerem nebo Ivo Knoflíčkem. "Nebude to ale jen tak, ten nejšikovnější vyhraje zájezd na Mallorku, připraveny jsou i další ceny," podotkl ředitel pivovaru Pavel Benák. Soutěžit mohou jak dospělí, tak děti.

Překvapení si jako každý rok přichystal sládek pivovaru Jaroslav Svoboda, který připraví jen pro tuto příležitost speciální pivo Překvapení pana sládka. Jakou příchuť bude mít letošní pivní speciál, však zatím zůstává tajemstvím. "Prozrazeno to bude až v sobotu, dříve rozhodně ne," řekl Benák. Všechno pivo se bude točit za zvýhodněnou cenu.

Plnou parou do Nymburka

Lidé mohou k cestě do areálu využít parního vlaku. Takzvaný Postřižinský expres bude svážet návštěvníky nejen z Nymburka, ale i nedalekých Poděbrad nebo Sadské. Na svou první jízdu vyrazí v 9:10 z nymburského hlavního nádraží. "O dobrou náladu se v průběhu dne bude starat například Marcela Holanová, David Koller nebo skupina Kabáti revival. V roli moderátora se představí Josef Laufer," dodal Benák.

Nymburský pivovar letos slaví 113 let své novodobé historie. V současné době se zde vaří šest druhů světlých piv, dále piva tmavá a speciály, do Izraele se loni začalo vyvážet dokonce košer pivo Nitro Lager Beer. Pivovar loni vyrobil zhruba 160.000 hektolitrů piva.

Místní dvanáctitupňový Francinův ležák získal na začátku června na českobudějovických slavnostech piva titul Pivo České republiky 2008 v kategorii prémiových piv. Nymburský pivovar je také úzce spjat se jménem spisovatele Bohumila Hrabala, který zde jako syn správce prožil bezmála tři desítky let.

Zdroj: Týden.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI