Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sud piva vypilo 166 pivárov za necelých 13 sekúnd

Co se píše o pivovarech a pivu


Sud piva vypilo 166 pivárov za necelých 13 sekúnd

[středa, 18. červen 2008]

Presne 166 pivárov vypilo v utorok na festivale Junifest naraz 50-litrový sud piva.

Podarilo sa im to za neuveriteľných 12,8 sekundy, čím oproti minulému roku vylepšili slovenský rekord o viac ako tri sekundy. Každý pivár vypil za necelých trinásť sekúnd 0,3 litra tohto zlatého moku.

V rámci pivného festivalu sa uskutočnili aj ďalšie zaujímavé súťaže. V prvý deň festivalu sa Vladovi z Bratislavy podarilo vylepšiť rekord Junifestu v pití jedného litra piva o necelé tri sekundy. Nový rekord tak stanovil na 7,77 sekundy.

Vynikajúci výsledok zaznamenali aj v držaní jedného litra piva v pohári s hmotnosťou približne 2,2 kilogramu v predpaženej ruke - jeden z návštevníkov to vydržal 5 minút a 38 sekúnd. V utorok mali možnosť novinári z viacerých slovenských médií degustovať rôzne druhy piva.

Na základe ich hodnotenia odovzdá ministerka pôdohospodárstva Slovenskej republiky Zdenka Kramplová úspešnému pivovaru novinársku cenu Top Press Junifest 2008. Slávnostné odovzdávanie sa uskutoční vo štvrtok o 20:00.

Spolu s novinárskou cenou si v rovnakom čase prevezme predstaviteľ pivovaru aj Zlatý krígeľ Junifest 2008, ktorý odovzdajú na základe hodnotenia návštevníkov festivalu. Bodku za blokom rekordov by mal dať pokus o najväčší hromadný prípitok, pri ktorom zrátajú dupláky, teda jednolitrové poháre na stoloch.

Zdroj: Aktuality.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI