Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Největší a nejhistoričtější Potrefená husa

Co se píše o pivovarech a pivu


Největší a nejhistoričtější Potrefená husa

[úterý, 17. červen 2008]

Řetězec značkových restaurací Staropramen se dostal k významnému milníku. Na začátku června se v centru Prahy v Dlážděné ulici otevřela již pětadvacátá Potrefená husa!

Nová provozovna v Dlážděné ulici má jeden unikát – jedná se o dosud největší Potrefenou husu v České republice – pojme více než 200 hostů najednou!

„Otevření nové restaurace v centru Prahy není jednoduchou záležitostí. Vypracovali jsme si průzkum, abychom zjistili, co lidem v historickém centru Prahy v blízkosti Staroměstského náměstí schází,“ vysvětluje David Petřík, manažer značkového konceptu Staropramen. Restaurace se chce soustředit především na návštěvníky postrádající v centru Prahy kvalitní a cenově výhodné polední menu. „Z analýzy jasně vyplývá, že poptávka po výhodných poledních menu převyšuje nad nabídkou,“ prozrazuje Petřík.

Nová provozovna vznikala v tom nejhistoričtějším jádru Prahy a při její stavbě bylo nutno respektovat přísné požadavky týkající se ochrany památek. „Dispozičně je Potrefená husa v Dlážděné ulici uspořádána ve třech patrech památkově chráněného objektu,“ sděluje Jan Boroš, zástupce firmy F&B Concepts, s. r. o., která je partnerem Pivovarů Staropramen pro rozvoj gastronomických konceptů. „Hlavní část restaurace se nachází v přízemí s velkými výkladními skly do ulice. Nad ní ční vestavěná galerie, která pojme asi 35 hostů, suterénní prostor je koncipován jako pivní klub,“ dodává Jan Boroš podrobnosti o konceptu.

Návštěvníci Potrefené husy budou moci jako v každé značkové restauraci Staropramen ochutnat širokou nabídku piv. „Provozovna v Dlážděné nabízí tradičně 7 druhů točených piv,“ doplňuje Jan Boroš.

Z nabídky jídel se můžete těšit například na následující:

- Trio ,,Husa“ – domácí paštika s fíkovým chutney, kachní škvarky s jatýrky a pomazánka z modrého sýra, s rozpečeným chlebem a ciabattou

- Telecí Entrecote – vysoký steak z telecí pečeně na listovém špenátu s piniemi a rozinkami, s redukcí portského vína a demi glacé

- Steak z Modrohlava s linguine ochucené bazalkovým pestem, a pomalu pečenými cherry rajčátky

- Kančí pečínka připravená na šípkové omáčce s pajfálským knedlíčkem

- Čerstvé jahody marinované v Grand Marnier podávané s kopečkem čokoládové zmrzliny

Potrefená husa je léty prověřený koncept značkových restaurací Staropramen, které úspěšně fungují po celé České republice. Jen během loňského roku bylo otevřeno pět nových provozoven, z toho tři v Praze. Myšlenka konceptu značkových restaurací Staropramen vznikla v roce 1998. Od té doby otevřely Pivovary Staropramen již 25 Potrefených hus po celé České republice a jednu na Slovensku v Bratislavě - ta nejnovější v Dlážděné ulici byla otevřena na začátku června.

Shrnutí základních údajů

Datum otevření: 6. června 2008

Kapacita: více než 200 míst

Adresa: Dlážděná 1003, Praha 1

Otevírací doba:

Ne - Čt - 11.00 - 24.00 hodin

Pá - So - 11.00 - 01.00 hodin

Více na www.staropramen.cz a www.fbconcepts.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

[AB InBev] 19:12 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI