Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken nechce likérku, Drinks ji prodává

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken nechce likérku, Drinks ji prodává

[sobota, 14. červen 2008]

Ústecký Drinks Union hodlá prodat likérku Granette. A to ještě před vstupem firmy pod čtvrtý největší pivovar na světě, holandský Heineken. Důvodem je nezájem právě pivovarského kolosu o likérku v Krásném Březně.

Mluvčí Drinks Union Josef Vejlupek včera sdělil, že se společnost v současné době připravuje na vstup Heinekenu, který je významným hráčem na světovém pivním trhu.

„Tento partner má však zájem pouze o pivovarství. A z toho důvodu dochází k oddělení výroby likéru do samostatné společnosti Grannette,“ uvedl Vejlupek s tím, že o době, kdyby měla být dceřiná společnost Drinks Union prodána, neví. „Rozhodne o tom až představenstvo,“ dodal.

Drinks Union převedl výrobu lihovin na Granette letos na konci ledna. To pod ni přešla divize společnosti KB Likér. V loňském roce prodala divize KB Likér téměř sedmdesát tisíc hektolitrů lihovin, což je o patnáct procent více než v předchozím roce.

Během nejbližší doby ústecký Drinks Union spolkne Heineken. Dohoda o převzetí akcií se podepsala už na konci března. Podle některých médií zaplatí holandská pivovarská společnost majitelům Drinks Union zhruba dvě miliardy korun. Prodej posvětil i antimonopolní úřad.

Skupina Drinks Union v roce 2007 prodala zhruba devět set tisíc hektolitrů piva. Letos očekává zhruba dvacetimilionový zisk.

Zdroj: Ústecký deník.cz | Autor: Radek Nohl


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI