Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivem České republiky 2008 se stalo opět Postřižinské pivo Francinův ležák z Nymburka

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivem České republiky 2008 se stalo opět Postřižinské pivo Francinův ležák z Nymburka

[pátek, 13. červen 2008]

Titul „Pivo České republiky 2008“ získal opět Francinův ležák 12%, a to v nejprestižnější kategorii prémiových piv – Světlý ležák Premium (12%). Rozhodla o tom odborná porota v rámci celostátní soutěže na českobudějovických Slavnostech piva, které proběhly ve dnech 6. - 7. června. V soutěži bylo přihlášeno celkem 44 pivovarů s více než dvěma stovkami vzorků.

„Z úspěchu v Českých Budějovicích máme dvojnásobnou radost. Nejenže jsme zvítězili v nejprestižnější kategorii prémiových ležáků, ale téměř všechna naše piva se ve svých kategoriích probojovala do finále. To svědčí o vysoké kvalitě všech značek Postřižinského piva,“ komentuje umístění ředitel nymburského pivovaru Ing. Pavel Benák.

Nymburský pivovar, jehož počátky sahají přibližně k roku 1895, svůj „zlatavý mok“ spojuje se spisovatelem Bohumilem Hrabalem a především s jeho knížkou Postřižiny. Mezi jeho pivy tak kralují například Pepinova desítka, Francinův ležák nebo třináctistupňový pivní speciál Bogan, který byl na konci března tohoto roku vyhlášen Potravinářským výrobkem Středočeského kraje 2007 a v Českých Budějovicích byl rovněž ve finále.

Pivovar Nymburk vaří šest druhů světlých piv, dále piva tmavá a speciální. Do Izraele se loni začalo vyvážet dokonce košer pivo Nitro Lager Beer. V minulém roce měl výstav celkem 158 000 hektolitrů piva.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI