Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Štartuje jedna z najväčších marketingových kampaní v histórii Steigera

Co se píše o pivovarech a pivu


Štartuje jedna z najväčších marketingových kampaní v histórii Steigera

[neděle, 1. červen 2008]

Jednu z najväčších marketingových kampaní vo svojej histórii spúšťa od 1.júna 2008 Pivovar STEIGER, a.s., Vyhne. Základom rebrandingu je nová profilácia značky STEIGER , založená na legende o jašteričkách a nájdení zlata v Banskej Štiavnici. Verejnosť by malo zaujať 150 bilbordov, 110 rozhlasových spotov, viac ako 700.000 výtlačkov grafickej kampane v printových médiách a zlatým klincom je turné legendárnej skupiny OLYMPIC v deviatich slovenských mestách. Oficiálny názov podujatia, ktoré začína 6.júna 2008 v Humennom je OLYMPIC tour 2008 - Tour piva a dobrej hudby. Na marketingové akcie plánuje pivovar STEIGER tento rok vynaložiť celkovo 35 miliónov korún, čo je na malý pivovar obrovská čiastka. Informoval o tom manažér marketingu Emil Mihálik.

Dodal, že pivovar STEIGER mení nielen svoju pečať, ale dolaďuje aj logo, etikety a celý podporný marketing. Autorom novej grafiky je dizajnér Vladimír Kovařík z Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne. Pivovar tiež zavádza označenia classic pre 10-stupňové, premium pre 11-stupňové a gold pre 12-stupňové pivá, aké sa používajú v Česku.

,,Predchádzajúce profilácie „Kráľovský pivovar“ a „Templárski rytieri“ sa neosvedčili, navyše spojenie vyhnianskeho piva s templárskymi rytiermi je historicky sporné. Nová profilácia, založená na legende o nájdení zlata v Banskej Štiavnici, je ľúbivá, pomerne vierohodná a nie účelovo vytvorená,“ povedal E.Mihálik. Poukázal na väzbu pivovaru na Banskú Štiavnicu, ktorá mnoho rokov pivovar vo Vyhniach vlastnila.

„Hoci zlato a striebro sa už zo zeme vyťažilo, legenda o zlatom poklade pokračuje v zlatistom pive Steiger z Vyhní. Aj názov Steiger je spätý s banskoštiavnickým baníctvom, keďže znamená banský majster, predák. Spojenie s baníckou tradíciou má vyjadrovať aj nápis DAJ BOH ŠŤASTIA po latinsky DA DEUS FORTUNAE na novej pečati pivovaru. Okrem pečate dochádza v STEIGRI aj k zmene etikiet na fľašiach. Odlišná bude aj plechovka, v ktorej sa tento zlatistý mok predáva. Nie je lesklá, ale matná, čím vytvára pocit, že nápoj je vychladený," dodal E.Mihálik.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Steiger


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI