Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar včas neopravil tři domy, pokutu bude splácet

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar včas neopravil tři domy, pokutu bude splácet

[středa, 28. květen 2008]

Město Žatec a tamní pivovar se dohodly na splátkování dluhu, jehož zaplacení město požaduje po firmě za to, že včas neopravila tři domy v centru. Dluh je ve výši 485 tisíc korun.

Foto

Společnost Žatecký pivovar koupila v roce 2002 od města domy č.p. 84 a 85 s tím, že pod podmínkou smluvní pokuty je opraví do konce letošního ledna. K tomu ale nedošlo. Stejně tak jako v případě domu č.p. 639, který měl pivovar zrekonstruovat rovněž do konce letošního ledna. Pivovar bude dluh hradit od tohoto měsíce formou měsíčních splátek ve výši třicet tisíc korun. Tento týden to schválili žatečtí radní. Trojice domů se nachází v bezprostřední blízkosti pivovaru mezi ulicí J. Hory a Žižkovým náměstím.

Zatímco ještě před několika lety město zpravidla žádosti vlastníků domů o posunutí termínů rekonstrukcí schvalovalo, nyní je téměř vždy zastupitelstvo na doporučení radních zamítá. Majitelé nemovitostí, kteří je před časem koupili od města, tak musí v případě nedodržení termínu splatit smluvní pokuty. Například na poslední schůzi žatečtí zastupitelé jednali o celkem třech žádostech na prodloužení termínů oprav domů nebo prominutí smluvní pokuty.

Ani jedné tamní zástupci občanů nevyhověli, a to i přesto, že někteří zastupitelé vyjádřili pochybnosti o tom, zda město není příliš tvrdé v hodnocení dokončení rekonstrukcí. Některým domům totiž prý chybí k dokončení jen fasáda. „Každý ví, do čeho jde. Stavebníci nemohou vstupovat do projektů, pokud ví, že nemohou dostát svým závazkům. Nemůžeme jim neustále ustupovat,“ vysvětloval nekompromisní postoj radnice Erich Knoblauch, starosta Žatce.

Promíjení pokut a žádosti o prodloužení termínů se staly v poslední době tradičním bodem jednání žateckých zastupitelů. Někteří z nich volají po změně systému prodeje domů.

Zdroj: Žatecký deník | Autoři: Petr Kynšt, Zbyněk Dlouhý | Foto: Jan Vraný


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI