Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Excelent opět teče proudem

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Excelent opět teče proudem

[sobota, 24. květen 2008]

Vařit pivo v malém a zkoušet konkurovat zavedeným značkám s mamutí reklamou, to chce velkou dávku fandovství pro tento národní nápoj Čechů.

Vposledních letech přibyly v kraji malé pivovary, které začaly vařit vlastní druhy piva. A tento týden se po třech letech pauzy znovu začalo točit i pivo Excelent v Rýmařově.

Malý pivovar a hotel, který od devadesátých let do roku 2005 vařil vlastní pivo, se znovu rozjel poté, co podnik i s hotelem koupila akciová společnost Pátá stavební. Ta najala sládka a vaří pivo pro svou restauraci v hotelu.

Pivo se v Rýmařově vařilo od 17. století, v minulém století ale kapitulovalo kvůli konkurenci Zámeckého pivovaru v nedalekých Janovicích. Pivo se značkou Excelent se v Rýmařově začalo vařit v roce 1995.

Od roku 2001 do roku 2005 pak vařili pivo bývalí nájemci hotelu, město se ale na sklonku roku 2004 rozhodlo malý pivovar prodat.

Rýmařov musel odkoupit pivovar poté, co v devadesátých letech opavská firma nejprve pivovar zadlužila a poté zkrachovala. Město poté zprvu vařilo pivo samo, ale v roce 2001 pronajalo pivovar nájemci.

Ten ale nakonec nevydržel pivo vařit a v roce 2005 ohlásil konec pivovaru, který v posledních třech letech fungoval v Rýmařově už jen jako hotel a restaurace a měl na čepu běžná piva zavedených českých značek.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI