Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dálkový pochod horami ukončí pivo a zábava

Co se píše o pivovarech a pivu


Dálkový pochod horami ukončí pivo a zábava

[čtvrtek, 22. květen 2008]

Kombinace piva a dálkového pochodu, to je už více než desetileté spojení s názvem Pivovarská čtvrtka, kterou pořádá tuto sobotu pivovar Holba Hanušovice. Pivovarská čtvrtka je ojedinělou akcí v rámci celé České republiky, na které se každoročně sejde na tisíc lidí.

Pořadatelé očekávají, že po loňském rekordu v počtu účastníků padne rekord i letos. „Snažíme se lidem přinést sportovní vyžití a zábavu, ale taky podpořit jejich vztah k přírodě Jeseníků, kterou je třeba chránit,“ uvedl výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka. Pro dospělé je dálkový pochod spojen také s pitím, jak jinak než piva.

Svou kondici si turisté otestují na čtyřech různě dlouhých trasách dlouhých deset až osmadvacet kilometrů. Startovat mohou mezi osmou až desátou hodinou, buď od večerky v budově zvané Hokejka v Šumperku (22 km), z Králík (22 km) nebo od pivovaru z Hanušovic (10 a 28 km).

Účastníci dostanou mapu tras i s dalším programem a slosovatelnou vstupenkou. V tombole potom mohou vyhrát zajímavé ceny. Tou první je nákup sportovního zboží v hodnotě pět tisíc korun.

Cíl pochodu přírodou Jeseníků je přímo v hanušovickém pivovaru, kde pořadatelé připravují pro účastníky posezení s bluegrassovou kapelou Campanula. Startovné je symbolické. Pro dospělé třicet a pro děti patnáct korun.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI