Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken může koupit skupinu Drinks Union

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken může koupit skupinu Drinks Union

[pondělí, 28. duben 2008]

Nizozemský pivovar Heineken může koupit skupinu Drinks Union. Povolil to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Heineken už v Česku vlastní Královský pivovar Krušovice a Starobrno a má na trhu zhruba osmiprocentní podíl. Díky Drinks Union ho zvedne asi na 12 procent, což neohrozí ostatní pivovary ani zákazníky, sdělil předseda ÚOHS Martin Pecina.

Nejsilnějším domácím pivovarem je Plzeňský Prazdroj s podílem skoro 45 procent, který v posledních letech skoupil několik menších pivovarů a ÚOHS to také povolil.

Drinks Union sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora a likérku Granette. Vyrábí se v nich piva Zlatopramen, Březňák, Louny, Dačický, Lorec, Jarošov a Pivrnec. Loni skupina utržila za prodej piva a lihovin rekordních 1,29 miliardy korun. Heineken, čtyřka na světě, je největším prodejcem piva v Evropě. Tržby společnosti za rok 2007 dosáhly 12,6 miliardy eur, přičemž její čistý zisk před mimořádnými položkami a amortizací činil 1,1 miliardy eur.

Zdroj: Finance.cz

[Heineken] 13:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Kroupa

úterý, 29. duben 2008
10:11

Tomáš Kroupa

Jaké překvapení... Tady asi ani nebylo třeba obálčičky. O důvod víc pospíšit si do Kutné Hory, kam to mám nejblíž... :(


MirEgg

pondělí, 28. duben 2008
15:14

MirEgg

Tak a bereme do ruky červený fix a budeme škrtat, jeden pivovar škrrrt - máme nevyužitou kapacitu jinde, druhý pivovar škrrrt - máme neužitou kapacitu jinde... Pojem eurobeer neznáme a konzument ten sifon stejně nepozná, stačí pomaloučku polehoučku přimíchávat :-(


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 28. duben 2008
13:58

Dwarf

a kolotoč změn může začít...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI