Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Dačický bude také kvasnicové, jen pár týdnů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Dačický bude také kvasnicové, jen pár týdnů

[pátek, 25. duben 2008]

Jen několik týdnů bude ve vybraných restauracích na Kutnohorsku a Kolínsku k dostání unikátní Dačický kvasnicový ležák z pivovaru Kutná Hora. „Lidé si čím dál více žádají piva s výraznější chutí, která se od běžných piv odlišují. Právě kvasnicová piva se vyznačují, plnou přírodní chutí, kterou se odlišují od ostatních, běžně vyráběných piv“ zdůvodnila přípravu nového piva manažerka značky Dačický Daniela Klančíková.

Nové pivo bude k dostání jen po omezenou dobu – po několik týdnů v jarních měsících. „Jeho výroba je náročnější než u běžných piv, proto jsme připravili jen omezené množství. Při jeho výrobě jsme vycházeli z dochovaných receptů samotného Václava Dačického. Pivo budeme distribuovat především v domácím regionu zahrnujícím Kutnou Horu a Kolín,“ doplnil vrchní sládek a ředitel pivovaru Jan Hejra. Dačického kvasnicové pivo se od těch ostatních liší především tím, že není filtrované, stabilizované ani pasterované, takže jde o "živé" pivo. „Kvasnicová piva jsou dnes vzácností a ukázkou mistrovského umění sládků. Vyznačují se vynikající vyváženou chutí, nádhernou přírodní barvou a hustou smetanovou pěnou,“ uvedl Jan Hejra.

Dačický kvasnicový ležák obsahuje živé kvasinky a řadu zdraví prospěšných látek, které bychom jinak museli kvůli trvanlivosti standardní filtrací, stabilizací či pasterací odstranit či zničit. „Pivo má díky tomu přirozený zákal tvořený především kvasinkami. V chuti jsou kvasnice také cítit a více tak vyniká celkové aroma a chuť piva. Pivo tak chutná plněji,“ doplnil technolog Ondřej Koucký ze společnosti Drinks Union, do níž pivovar Kutná Hora patří.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

pátek, 25. duben 2008
12:21

Dwarf

ok, možná je to jinak... tak tedy - jedná se o pivo nefitrované (jaxem to pochopil z posledního odstavce) nebo se normálně zfiltruje a paxe tam přidají nové qasnice (jak tvrdí Chody a což by odpovídalo té náročnější přípravě)?? potom je ale poslední odstavec dost zavádějící... aspoň pro mě (páč přidáním nových qasnic se tam zdaleka nepřidají všechny zdraví prospěšné látky zničené při pasterizaci)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.04.2008 ve 12:25:35


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

pátek, 25. duben 2008
12:18

Chody

to Dwarf:
Trošku legislativních pojmů:
Kvasnicové pivo je definováno v legislativě jako pivo filtrované a pasterizované s přídavkem úplně nových kvasnic. Velmi často se však do termínu „kvasnicová piva“ poněkud nepřesně zahrnují také piva nefiltrovaná a kroužkovaná. Nefiltrované pivo je pak takové pivo, které se po stočení z ležáckého tanku nijak dál neupravuje a jde přímo ke spotřebiteli. Kroužkované pivo je filtrované pivo, do kterého se po stočení z ležáckých tanků přidávají tzv. kroužky, což je menší množství čerstvě rozkvašené mladiny.
Zdroj: Agronavigátor.cz


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 25. duben 2008
11:59

Dwarf

to Chody: cituji: 'Dačický kvasnicový ležák obsahuje živé kvasinky a řadu zdraví prospěšných látek, které bychom jinak museli kvůli trvanlivosti standardní filtrací, stabilizací či pasterací odstranit či zničit.'


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

pátek, 25. duben 2008
11:55

Chody

Píše se zde o pivu kvasnicovém, nikoliv nefiltrovaném, ne?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
09:11


posted by: Inzerce

Dwarf

pátek, 25. duben 2008
11:40

Dwarf

to Tomáš Kroupa: podobný postup mi samosebou taky přišel na mysl... ale zdráhám se tomu uvěřit :-) akorát tu vodu bych bral radši z Vrchlice :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

pátek, 25. duben 2008
11:15

Tomáš Kroupa

to Dwarf: No, to se nabere voda z Labe, do ní se naleje sirup, krátce se to povaří, zakvasí a je to... :) To není problém jen Kutné Hory, i v ostatních pivovarech DU musejí vařit kvasnicové pivo zvlášť... Nechápu, nestačím se divit... :-?


Dwarf

pátek, 25. duben 2008
10:11

Dwarf

„Jeho výroba je náročnější než u běžných piv, proto jsme připravili jen omezené množství." - já myslel, že se prostě stočí pivo před filtrací a dalšími úpravami... jaxe teda dělá pivo v KH normálně???


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI