Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Titul Pivo roku i letos putuje na Moravu

Co se píše o pivovarech a pivu


Titul Pivo roku i letos putuje na Moravu

[úterý, 4. březen 2008]

Nejlepšími tuzemskými pivy pro letošní rok jsou Zubr, Litovel a Primátor Nealko. Rozhodli o tom profesionální degustátoři v rámci šestnáctého ročníku soutěže Zlatý pohár Pivex – Pivo roku 2008.

Pivo Zubr Premium je podle poroty nejlepším ležákem a pivo Zubr Gold je pak absolutním vítězem mezi světlými výčepními pivy u nás a může se tak pyšnit titulem Pivo roku 2008. Pivovarnický koncern ze střední Moravy získal ocenění už v minulých letech, letos si ale odváží pět z celkově devíti udělovaných medailí.

„Loni jsme na Pivexu získali většinu udělovaných ocenění a letos je úspěch skutečně mimořádný. Jen vzácně se totiž podaří získat dvakrát zlato pro jednu značku a navíc si odvézt většinu udělovaných medailí,“ komentoval výsledky Antonín Chytil, obchodní ředitel pivovarnické skupiny Zubr, Holba, Litovel. Za úspěchem podle něj stojí především dodržování tradičních pivovarských postupů, které sice prodražují výrobu, ale konečnému spotřebiteli přináší daleko lepší chuťový zážitek.

„V porovnání s běžnými europivy je výroba těch našich až dvakrát delší a tedy náročnější nejen kapacitně a energeticky. Dostatečně dlouhé procesy vaření, kvašení i zrání dávají pivu jeho plnou vyváženou chuť, kterou konzumenti požadují a dokáží ji ocenit,“ informovala Deník sládková přerovského Zubru Nataša Rousková. Hegemonii piv ze střední Moravy dokázal letos na prvních příčkách soutěže narušit v kategorii nealkoholických piv jen Primátor Nealko z produkce pivovaru Náchod. Právě piva s minimálním množství alkoholu nyní v Česku zažívají velký rozmach, jen loni jich pivovary vyprodukovaly dvojnásobné množství proti roku 2006.

ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2008, výsledky:

Kategorie světlý ležák

Vítěz ZUBR Premium

2. místo LITOVEL Premium

3. místo HOSTAN Hradní

Kategorie světlé výčepní pivo

Vítěz ZUBR Gold

2. místo STAROPRAMEN světlý

3. místo ZUBR Classic

Kategorie nealkoholické pivo

Vítěz PRIMÁTOR Nealko

2. místo LITOVEL Free

3. místo RADEGAST BIRREL

Zdroj: Deník | Autor: Jan Klička


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

středa, 5. březen 2008
08:15

Moro

to Chody:
aha - takže ono to taky může být naplnění onoho rčení - Mezi slepými jednooký králem!"


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Chody

středa, 5. březen 2008
08:09

Chody

to Slávista:
Taky se mi zdá, že v Brně nebyl moc reprezentativní vzorek českého pivovarnictví. Je vůbec někde zveřejněno, které pivovary se zúčastnily?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Slávista

středa, 5. březen 2008
07:45

Slávista

Aha, takže celkem 21 pivovarů, v prvních dvou kategoriích kolem 20 piv, u nealkopiv 9. Nevím, ale je to reprezentativní vzorek?


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Slávista

středa, 5. březen 2008
07:41

Slávista

Výsledky takové, no... Jsou Přerov a Zubr opravdu tak výjimečné? Nebo kolik se vlastně zúčastnilo pivovarů? Je rozdíl být první z pěti nebo první z padesáti...


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
14:08


posted by: Inzerce

Moro

úterý, 4. březen 2008
08:53

Moro

Takže Morava převálcovala Čechy - hm, pro mě je to dost překvapivé. Upřímně se však bojím jednoho - takové ocenění svědčí o kvalitě a může "vyprovokovat" Heineken, aby "přitlačil na pilu" a snažil se je získat. A pak - sbohem moravská piva ... ::cry


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI