Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Steiger si drží 3.priečku medzi pivovarmi na Slovensku

Co se píše o pivovarech a pivu


Steiger si drží 3.priečku medzi pivovarmi na Slovensku

[neděle, 2. březen 2008]

Tmavá jedenástka Steiger získava ocenenia a je ťahákom pivovaru

Pivovar Steiger, a.s., Vyhne si za rok 2007 udržal tretiu priečku medzi pivovarmi na Slovensku, keď v ňom výstav piva (predaná produkcia) dosiahol 157 516 hektolitrov. Pred ním sa umiestnili veľké pivovarnícke skupiny Heineken Slovensko, a.s. (1 835 100 hl) a Pivovary Topvar, a.s. (1 316 391 hl). Steiger má na slovenskom trhu výroby piva 4,3- percentný podiel, ale v sortimente tmavých pív je to až 16,7 percenta. Vďačí za to svojmu 11-percentnému tmavému ležiaku, ktorý je mimoriadne obľúbený hlavne medzi ženami. Vlani ho vo Vyhniach vyrobili 11 147 hl. Začiatkom februára tohto roku získal v českom Tábore tmavý Steiger ocenenie bronzová ,,Česká pivní pečeť“ Informoval o tom predseda predstavenstva spoločnosti a generálny riaditeľ pivovaru Steiger Jaroslav Vysloužil.

,,Lahodná chuť tohto čierneho piva spočíva v harmonickej kombinácii plzenského, bavorského, karamelového a darebného sladu. Výrazná tmavá farba, originálny buket a príjemná mäkká sladkastá chuť vyhovuje práve nežnejšej časti spotrebiteľov. Vyšší obsah alkoholu s nízkou špecifickou hmotnosťou - inou, akú majú ležiaky, umožňuje pri čapovaní vytvárať rezané - dvojfarebné pivo v jednom pohári. Takto načapované pivo má nádherný vizuálny efekt a zvláštnu príjemnú chuť. Ocenili ho aj značkou Slovak Gold“, konštatoval J.Vysloužil.

Napriek tomu, že celkový výstav piva sa medziročne takmer nezmenil, v porovnaní s rokom 2006 vzrástol v minulom roku vo Vyhniach podiel sudového piva o 7 percent, čím jeho podiel prekročil 50 percent celej produkcie. Zaujímavosťou je aj podiel ležiakov – 12%-ných pív, ktorý dosahuje až 52 percent, čo je jedna z popredných pozícií medzi pivovarmi na Slovensku. Práve tieto dva ukazovatele, podiel sudového piva a podiel ležiakov, sú dôkazom upevňovania stability na trhu, dodal J.Vysloužil.

Spoločnosť Pivovar Steiger, a.s., Vyhne zaznamenala za rok 2007 celkové tržby 278 miliónov Sk a v tomto roku by ich chcela zvýšiť o ďalších viac 100 miliónov Sk. Priniesť by to mal dôraz na kvalitu produkcie, ale aj výroba a distribúcia značiek iných pivovarov. Za posledných päť rokov pivovar investoval viac ako 140 miliónov Sk a ďalšie investičné akcie prebiehajú, alebo sa pripravujú.

Pivovar Steiger, a.s. Vyhne vznikol zápisom do Obchodného registra v novembri 2001 a v súčasnosti eviduje základné imanie vo výške 2,6 mil. Sk a zamestnáva 154 pracovníkov. Pivovar vo Vyhniach nadväzuje na tradíciu varenia piva v tejto obci, ktorá je známa od roku 1473. Okrem piva spoločnosť vyrába aj nealkoholický nápoj KolaLoka. Aj v januári 2007 sa vyhniansky Steiger umiestnil na treťom mieste v rebríčku predaja pivovarov pôsobiacich v SR, kedy jeho podiel na trhu predstavoval 4,3 percenta. Predaj za január 2008 dosiahol 8 804 hl piva.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Steiger


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI