Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vladimír Dlouhý se hodlá zúčastnit prodeje Budvaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Vladimír Dlouhý se hodlá zúčastnit prodeje Budvaru

[pondělí, 11. únor 2008]

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý se hodlá zapojit do privatizace Budějovického Budvaru. Předstupeň k privatizaci jihočeského pivovaru – přeměna národního podniku na státní akciovou společnost – se přitom nečekaně prodlužuje. Na obzoru je zhruba roční zpoždění.

„V České republice zastupuji zájmy společnosti Goldman Sachs, která samozřejmě vývoj kolem potenciální privatizace Budvaru sleduje. Tato velká investiční banka má blízký vztah k Anheuser-Busch a jsem s touto pivovarnickou společností v kontaktu. Nemám ale žádný mandát, abych ji tady zastupoval,“ tvrdí Dlouhý a podotýká, že Goldman Sachs spolupracuje i s dalšími světovými pivovarnickými skupinami.

Americká investiční banka, jejíž barvy Dlouhý hájí, by se podle něj ráda stala hlavním poradcem při prodeji Budvaru, a to buď na straně prodávajícího, nebo kupujícího. „Předpokládám, že po transformaci národního podniku na akciovou společnost vyhlásí stát tendr na privatizačního poradce,“ uvedl Dlouhý s tím, že nikde není psáno, že se do něj nakonec přihlásíme nebo že jej vyhrajeme. Můžeme také pracovat pro některého z případných velkých zájemců o koupi, a ti mou být dva až tři,“ uvažuje Dlouhý.

První časový plán přípravy na privatizaci Budějovického Budvaru počítal s tím, že změna na akciovou společnost proběhne do letošního dubna. Nyní se však rýsuje zhruba roční zpoždění. Ze tří adeptů měla být začátkem února vybrána poradenská firma pro transformaci. K tomu však zatím nedošlo.

„Proces výběru se prodloužil, neboť jeden uchazeč byl po doporučení hodnotící komise vyloučen. Proti tomu podal námitky, kterým zadavatel veřejné zakázky na výběr poradce vyhověl. Současně byl jeden z uchazečů vyzván, aby objasnil podanou nabídku,“ vysvětluje další odklad mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček a doplnil, že komise by měla nejlepší nabídku vyhodnotit do 25. února a smlouva s vítěznou firmou by pak mohla být uzavřena do konce března.

Radit při transformaci Budvaru, což je zakázka do 12,5 milionu korun, chtějí konsorcium firem Deloitte a Kříž a Bělina, společnost White & Case a advokátní kancelář Rödl & Partner.

Zdroj: Euro


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jojo

neděle, 15. únor 2009
20:36

A pitomci v médiích na Západě si myslí, že tady máme "nacionalistickou vládu". Přitom "naše" vláda prodá vše těm západním firmám a ti tak budou mít konkurenci pod kontrolou.


napsal(a): jojo (vvvvv(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Martin Štros

úterý, 12. únor 2008
21:02

to Martin Štros: Pardon, samozřejmě hrozí spíš pod vládou ODS !!!


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Martin Štros

úterý, 12. únor 2008
21:01

Protože se to protahuje, nejprve je potřeba převést n.p. na a.s. a to chvíli potrvá. Teprve poté je možno začít prodávat, ale to zase chvíli potrvá a pak budou volby. Před volbama by si prodej Budvaru nikdo nedovolil - česká společnsot by to brala jako negativní zprávu.
Pokud jde o ČSSD, věřím, že budou-li vládnotu, Budvar neprodají. Hodnotím to z hlediska piva, nechci se pouštět do debat na téma "která strana je lepší" ale z hlediska pivaře by hrozí prodej Budvaru do rukou A.B. spíš pod vládou ČSSD!


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

davidas

úterý, 12. únor 2008
20:42

to Martin Štros:
tato vlada to nejspise nestihne, ale nevim, zda socani jsou ti pravi na zachovani nasich zlatych telat... ty jdou po prachach jak slepice po flusu...


napsal(a): davidas (mydas(a)volny.cz) [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
19:32


posted by: Inzerce

Dwarf

úterý, 12. únor 2008
15:19

Dwarf

to Martin Štros: kde bereš tu jistotu??


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Martin Štros

úterý, 12. únor 2008
14:35

já bych byl optimistou - tato vláda již Budvar neprodá, ostatně to sama prohlásila a příští vládou bude skoro jistě ČSSD, která ho taky neprodá.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

MirEgg

pondělí, 11. únor 2008
20:27

MirEgg

Nebát se a nakrást! Masaryk by se hanbou propadl...


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Moro

pondělí, 11. únor 2008
13:39

Moro

Jestli prodají Budvar společnosti Anheuser-Busch tak, to bude fiasko, protože ti dva se spolu soudí, kde mohou a Anheuser-Busch by tak provždy vyřesil tyto spory. To zase bude kauza :(


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI