Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pro pivovarníka neznám lepší místo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pro pivovarníka neznám lepší místo

[čtvrtek, 3. leden 2008]

Místo, kde žiju očima ředitele Pivovaru Zubr Pavla Svobody

Když jsem se rozhodl studovat Vysokou školu chemickotechnologickou v Praze, obor kvasná chemie, bylo mi jasné, že se jednou budu živit výrobou piva. Při volbě prvního zaměstnání jsem zůstal věrný střední Moravě a s odstupem času můžu prohlásit, že pro pivovarníka z hlediska odborných příležitostí neznám lepší místo. Na Přerovsku se po staletí vaří poctivé české pivo, zatímco jiní už dávno přešli na lukrativnější velkoobjemové způsoby produkce. Do posledního detailu promyšlený a svým způsobem unikátní klasický způsob výroby piva byl pro mě vždy výzvou.

Jen tradiční metody vám totiž umožní ovlivnit výsledek a současně si pohrát. A pokud máte dobrý tým, pivo je pak doslova vyladěné a konzumenty určitě potěší. Právě v Zubru jsem sbíral první výrobní zkušenosti, které mě už v mých sedmadvaceti letech posunuly až na pozici sládka a o rok později i ředitele.

Stále hledám nová originální řešení

A víte, co mi dnes pomáhá v řízení? Nejsou to jen manažerské zkušenosti, nebo znalosti výroby a podobně, ale hlavně mi pomáhá stále nová motivace hledat originální řešení - v mém případě to jsou hlavně technologická, ale také marketingová. Je to velké štěstí mít práci, která vás opravdu zajímá.

Musíte ovšem počítat i s tím, že přicházejí situace, kdy jedno rozhodnutí může ovlivnit další chod podniku. Například před deseti lety, když přišly povodně, nastoupilo krizové řízení během několika minut. Tehdy nikdo neočekával, že nás to postihne tak rychle a zásadně.

Ten den jsme shodou okolností chtěli po práci s několika kolegy oslavit narozeniny. Sestava se mávnutím proutku stala krizovým štábem, jehož úkolem v první fázi bylo zajistit především bezpečnost zaměstnanců tak, aby nedošlo k ohrožení jejich životů.

V pivovaru nás to nakonec uvěznilo na tři dny a oslava to rozhodně nebyla. Následky škod likvidujeme prakticky dodnes.

Areál pivovaru důstojně reprezentuje město

Pivovar prochází dlouhodobou rekonstrukcí a na posledních úpravách se pracuje právě nyní. Myslím, že v současnosti jeho areál důstojně reprezentuje město, dokonce jsme získali ocenění za nejzdařilejší provedení fasády na jedné z pivovarnických budov lemujících hlavní třídu.

To, že pivo Zubr a Přerov k sobě neodlučně patří, potvrdily i výsledky jednoho z průzkumů veřejnosti. Většina dotázaných si totiž s Přerovem spojila právě pivovar Zubr, a tak trochu zapomněli třeba na učitele národů Jana Amose Komenského. Z intelektuálního pohledu to zřejmě potěšující nebude, ale pokud mám hodnotit znalost a vnímání značky, pak je to pro nás určitě pozizpravy. tivní.

Zdroj: MF Dnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Semrád

středa, 9. leden 2008
13:38

Souhlas, pokaždé co já napsal panu řediteli pivovaru Zubr, mi on nejpozději do hodiny odpověděl, a nebylo to pouze jednou. Odpovědi z jeho strany přichází i na "choulostivější otázky" a nikoli jen na ty obecného charakteru, což je třeba u konkurenčních velkopivovarů pivovarů, resp. jejich pracovníků co mají oficiálně emaily na starosti, věc zcela málokdy se vidící. Takže pane řediteli Svobodo, díky!


napsal(a): Tomáš Semrád [Odpovědět]

Moro

čtvrtek, 3. leden 2008
11:20

Moro

Jen taková poznámka:
Pivovar Zubr má na svých www i možnost - "Napište řediteli" - já toho využil a opravdu jsem mu napsal (jednalo se tenkrát o výstav piva Zlatovar, který převzali) a pan ředitel mi opravdu odpověděl(!)Psal jsem už několikrát do různých pivovarů i obchodních řetězců a nikdy se neobtěžovali mi odepsat. Takže pane řediteli - udělal jste na mě velmi pozitivní dojem :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 03.01.2008 ve 11:44:49


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI