Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bill Gates si na Vianoce kúpil pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Bill Gates si na Vianoce kúpil pivovar

[středa, 26. prosinec 2007]

Bill Gates, spoluzakladateľ Microsoftu a jeho súčasný najväčší vlastník, vo štvrtok v nepovinnom hlásení americkej komisii pre cenné papiere oznámil, že sa prostredníctvom svojej investičnej spoločnosti Cascade Investment stal akcionárom druhého najväčšieho mexického pivovaru Femsa.

Gates získal približne 3% akcií spoločnosti sídliacej v Monterrey v hodnote 392 miliónov amerických dolárov.

Vo štvrtkovom a piatkovom obchodovaní sa po oznámení Gatesovej investície hodnota akcií pivovaru obchodovaného aj na americkej burze zvýšila o približne 10%.

Bill Gates už odpredal veľkú časť svojich akcií Microsoftu a prostriedky investoval do iných odvetví, pravidelne tie najzaujímavejšie investície realizuje a oznamuje na konci kalendárneho roka.

Z verejne známych investícií si pozornosť získala napríklad investícia z konca minulého roka, keď Gates spolu so saudskoarabským princom Alwaleed Bin Talal Alsaudom odkúpil Four Seasons Hotels.

Na konci roka 2005 Gates zase získal významný podiel v spoločnosti Pacific Ethanol vyrábajúcej etanol z kukurice.

Podľa informácií Forbesu z augusta Bill Gates už nie je najbohatším mužom planéty. Tento rok ho po trinástich rokoch predbehol zhodou okolností Mexičan Carlos Slim Helú, ktorého majetok bol renomovaným magazínom Forbes odhadnutý na 68 miliárd amerických dolárov. Majetok Gatesa je podľa Forbesu 58 miliárd dolárov.

Zdroj: DSL.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI