Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Majitelé pivovaru dvakrát předběhli odbory

Co se píše o pivovarech a pivu


Majitelé pivovaru dvakrát předběhli odbory

[neděle, 11. prosinec 2005]

Williama Lobkowicze, který s Rainerem Schrotem vlastní Lobkowiczký pivovar, jsme požádali o rozhovor.

Co pro vás znamenal rok 2005?

V letošním roce se nám podařilo prolomit magickou hranici a při roční výrobě piva se náš malý pivovar dostal nad 100 tisíc hektolitrů. Těší mne, že v posledních třech letech jsme navýšili stav zaměstnanců, tedy z původních 54 na 71. Za dva poslední roky jsme také zvýšili průměrné mzdy zaměstnancům o dvacet procent. Nebylo to pod tlakem odborů, ale z naší vůle. Už dvakrát po sobě se stalo, že jsme při vyjednávání o mzdách odboráře předběhli. Naposledy to bylo asi před třemi týdny.

Vaší rodině patří také zámky v Nelahozevsi a Roudnici. Jak pokračuje jejich rekonstrukce?

V Roudnici děláme nové fasády. Velikou letošní investicí byla oprava hlavní věže, v interiérech jsme zcela rekonstruovali tři místnosti, včetně starých kachlových kamen, upravovali jsme podlahy. V Nelahozevsi jsme například udělali novou restauraci a zdvojnásobili též prostory kuchyně. Objekty vylepšujeme už devět let a spolupracujeme při tom s památkáři. Postupujeme podle projektů. Hlavní věc je, že se nám podařilo dát do pořádku střechy, což bylo velmi finančně nákladné.

Kde strávíte letos Vánoce?

Tentokrát budeme o Vánocích v USA. Svátky strávíme společně v rodinném kruhu a s přáteli. Těším se, že závěrem roku s mými příbuznými i příbuznými mojí ženy budeme lyžovat, trochu cestovat, ale hlavně si chceme užít klidu a rodinné pohody a samozřejmě, že budeme popíjet naše pivo. Rodina je pro mne nesmírně důležitá. Nechci ji šidit na úkor svého zaměstnání. Důležité je, abych se dětem věnoval právě teď, jak při studiu, tak při jejich hrách. Nechci nic promeškat. Uvědomuji si, že až budou dospělé, tak mne nebudou tolik potřebovat. (Benešovský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI