Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Brodský Pivovar Janáček má nového majitele

Co se píše o pivovarech a pivu


Brodský Pivovar Janáček má nového majitele

[pondělí, 10. prosinec 2007]

Skupina privátních českých investorů se v těchto dnech stala majitelem uherskobrodského Pivovaru Janáček. Ačkoliv není zcela jasné, kam budou směřovat kroky nových vlastníků, přicházejí z jejich řad informace vylučující možnost, že brodský pivní producent přestal zlatavý mok vyrábět. Noví majitelé údajně nenaplánovali Janáčkovi osud dnes už zcela osiřelého Pivovaru Jarošov.

„Naším hlavním záměrem je odolávat tlaku nadnárodních korporací pivních producentů. Věříme tomu, že zapojením do silné české skupiny si Pivovar Janáček svoji pozici na trhu upevní,“ řekl exkluzivně pro Slovácký deník Zdeněk Radil, jeden z reprezentantů investorů a zároveň místopředseda představenstva pivovaru Černá Hora. K obavám o ztrátu práce podle jeho slov nemají lidé v brodském pivovaru důvod.

„Pivovar Janáček nás kvalitou svých produktů v posledních letech přesvědčil o vysoké úrovni tradičního českého piva vyráběného klasickou technologií. Propouštět nemáme v úmyslu,“ uklidňoval Radil. Historie vaření piva v královském městě Uherský Brod má tradici, která sahá do středověku. První společný pivovar, který nahradil právovárečné domy, si tam měšťané postavili v roce 1614. (Slovácký deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI