Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar navštívilo na deset tisíc lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar navštívilo na deset tisíc lidí

[úterý, 21. červen 2005]

Doslova ve švech praskal o tomto víkendu pivovar Ostravar. V sobotu ve dvě hodiny odpoledne zde vypukly v pořadí již sedmé Slavnosti pivovaru Ostravar. Dobré pivo a skvělá muzika, které zdobí největší svátek piva v Ostravě, přilákaly do pivovaru Ostravar 9800 návštěvníků. A skutečně bylo na co se dívat.

Už od začátku slavností bylo zřejmé, že si Ostravané nechtějí nechat ujít žádný z bodů bohatého programu. Po ostrém startu, který obstarala kapela Ready Kirken, provedl slavnostní zahájení sedmého ročníku slavností vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela. Ve svém vystoupení seznámil všechny přítomné se žhavou novinkou, konkrétně faktem, že Ostravar Strong se tento týden stal v Českých Budějovicích Pivem České republiky pro rok 2005.

Organizátoři připravili pro návštěvníky také překvapení. Na nádvoří pivovaru mezi sebou soupeřila čtyři družstva vedená nestory českého fotbalu Antonínem Panenkou, Karolem Dobiašem a herci Romanem Skamene a Jiřím Procházkou. Ve fotbalové zóně Baníku Ostrava představili Radek Slončík a Peter Drozd hostům Pohár Českomoravského fotbalového svazu a poté se rozběhl turnaj v minikopané. Na čepu nemohl chybět kvasnicový ležák. " Kvasnicové pivo je na takovéto akce jako dělané a my ho čepujeme přímo z tanků," vysvětlil Robert Kužela.

Mnozí zavítali na tuto velkolepou akci nejen kvůli skvělému moku, ale také proto, aby si mohli poslechnout hudební kapely. Večerní program na hlavním pódiu zahájila populární slovenská kapela Horkýže slíže. Rozjeté publikum pak s velkým nadšením přivítalo domácí Rock & Roll Band Marcela Wood mana. Tóny písně " Starý dobrý Woodman přijíždí, už to začíná" přivedly obecenstvo do varu. Celý program vyvrcholil v devět hodin večer vystoupením skupiny Divokej Bill. Ta potvrdila, že se dnes řadí mezi nejlepší kapely u nás. " Myslím, že můžeme být spokojeni. Lidé přišli nejen za hudbou, ale i za dobrým pivem. Toho se v průběhu slavností vypilo sto šedesát hektolitrů," doplnil závěrem vrchní sládek pivovaru Ostravar Robert Kužela.

Spokojeni byli také návštěvníci. " Je to tady skvělé. Super pivo, super kapely, super fotbalisti," zhodnotila dvacetiletá Petra Šmakovičová z Ostravy. (Moravskoslezský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI