Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

NA PRAŽSKÉM ŽIŽKOVĚ JE BERMUDSKÝ TROJÚHELNÍK MIZENÍ MINIPIVOVARŮ!??

Co se píše o pivovarech a pivu


NA PRAŽSKÉM ŽIŽKOVĚ JE BERMUDSKÝ TROJÚHELNÍK MIZENÍ MINIPIVOVARŮ!??

[úterý, 3. duben 2018]

Pražský Žižkov už má jeden minipivovar. Navíc se může trvale chlubit hned mnoha charakteristickými a stylovými hospůdkami.

Tak ve stručnosti ty top...Snad nejzajímavější a nejpopulárnější je ta "U vystřelenýho oka", kde jsou na zdi dokonce autorské básně vytvořené přímo pro tento podnik. Daleko k literatuře nemá zdaleka ani knihkupectví a pivkupectví "Volvox Globator" ve Štítného ulici, které čepuje přímo skvosty z malých a ještě menších pivovarů. Na nedalekém náměstí pod Žižkovským divadlem Járy Cimrmana je pivnice "U Járy", zaměřená na pardubický Pernštejn, ale i s jednou pípou pro minipivovary. A co by Jan Železný kamenem dohodil je podnik "U slovanské lípy" s repertoárem minipivovarů z Čech i Moravy. A hned na druhé straně východu z karlínského tunelu "Planeta Žižkoff".

Pohybujeme-li se po Koněvově ulici směrem na východ, tak nad Ohradou nalezneme i stylovou "Republiku Žižkov" a hned o pár metrů výš "Pivní rozmanitost".

Ale teď Koněvovou ulicí zpět dolů na její pokračování Husitskou (nyní v rekonstrukci) kde nalezneme ve stejnojmenném hotelu minipivovar "Victor". Téměř naproti (no, trošičku šikmo) v úvodu zmíněnému podniku "U vystřelenýho oka".

A opět se vraťme ke zmíněnému pivkupectví a knihkupectví "Volvox Globator". Přímo do jeho bezprostředního sousedství. Ve Štítného ulici, konkrétně na jeho rohu s ulicí Cimburkovou se již deset měsíců objevuje štít minipivovaru "U Štítného". Vypadá to tu jako těsně před slavnostním otevřením - celý výčep je vybaven pípami, nábytkem i patřičným pivním sklem. Všude nápisy, že se zde bude vařit speciální bylinné pivo. Ale tím to začíná i končí.

Avšak stav je takto setrvalý. Vypadá to tam jak v zámku Šípkové Růženky.

Kde se stala chyba? Proč minipivovar "U Štítného" nevaří pivo? Ani neotevřel ten zbrusu nový lokál?

Značně podobně je tomu na východním okraji Žižkova. Shodou okolností na již zvýrazňované žižkovské pivní trase - ulici Koněvově. Konkrétně na jejím konci, na Jarově.

Již přes rok je zde z boku na posledním bloku domů před křižovatkou Jarov obří big-board s upoutávkou na pivovar "Žižkovský létající minipivovar Trilobit". Jedná se o podnik, kde kdysi vyhlášený Ivan Beránek provozoval svůj bar IBERO. Respektive jeho suterénní část. Jde o dům již zavedené restaurace "Litlle Bastard".

Big-board bledne. Někdo jej iniciativně přelepil izolepou...

Prostě, žádný minipivovar - natož létající - zde neexistuje. Poletuje tu jen ta izolepa na zdi, přes big-board.

Minulý rok již nebyla v provozu ani zadní pivní zahrádka do zadní ulice Luční...

A k tomu navíc poznámka, značku Trilobit má zaregistrovanou nedaleký minipivovar v Libni, který má svou pivní prodejnu s hospodou v Praze 10, Vršovicích dole na Francouzské ulici. Kde úřaduje milá spolumajitelka i vyhlášený sládek pan Buriánek.

Proč dva nové podniky nedoplnily mapu na trojici žižkovských minipivovarů? Proč vlastně ani nezahájily činnost? Co za tím vším může být?

Má pouze pražský Žižkov takovou smůlu?

Nedočkám se zde třeba odpovědi?

MICHAL STEIN


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI