Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Hanušovicích ukáží, jak se vaří pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


V Hanušovicích ukáží, jak se vaří pivo

[čtvrtek, 21. září 2006]

Jste milovníci piva a zajímá vás, jak se takové pivo vyrábí? Potom se můžete zastavit v hanušovickém pivovaru Holba, kde se koná v pátek od tří hodin odpoledne až do večera exkurze, která návštěvníkům osvětlí ledacos z jeho výroby.

V pivovaru však nebude nouze ani o jinou zábavu. Prohlídky totiž budou doprovázet herecká vystoupení a chybět nebude ani muzika. O tu se postará skupina Holátka.

Pivní akce pokračuje také v sobotu od 14 hodin, kdy se v Hanušovicích konají pivovarnické slavnosti. Ty nabídnou návštěvníkům desítky výčepních zařízení a stánků s občerstvením a specialitami k pivu. Loni se vypilo 320 sudů piva a přišlo více než 6,5 tisíc lidí.

"Pokud bude přát počasí, počítáme s tím, že návštěvníků bude letos ještě více," říká manažerka marketingu Alena Chylová.

K slavnostem patří také doprovodný program, který moderuje Patrik Hezucký. Na návštěvníky bude čekat řada nejrůznějších soutěží, ale také několik hudebních vystoupení. Největší hvězdou bude populární skupina Turbo, která se podělí o pódium se skupinami Holátka, Yesblues, Ahoy a Bladex.

"Pozvali jsme takové kapely, které by mohly oslovit široké věkové spektrum návštěvníků," řekla mluvčí pivovaru Hana Matulová a dodala, že na své si přijdou také vyznavači sportu. Na akci totiž mohou prověřit své tělo na speciální horolezecké stěně.

Pivní slavnosti skončí ve 23 hodin ohňostrojem. Po akci bude vypraven speciální vlak z Hanušovic do Šumperka. Vstupenky lze až do dneška zakoupit ve vzorkové prodejně pivovaru, skladu Fontána Šumperk, v infocentrech v Šumperku, Zábřehu, Králíkách a Jablonném za cenu čtyřicet korun. Na místě se bude vstupenka prodávat za padesát korun. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI