Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vichřice poničila litovelský pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Vichřice poničila litovelský pivovar

[pondělí, 21. červen 2004]

Desetimilionové škody napáchala středeční bouře litovelskému pivovaru. Mohutný vítr v areálu pivovaru strhal střechy budov a přívaly vody poškodily některé haly. Výroba v pivovaru však kvůli řádění přírodních živlů zastavena nebyla. "Škody předběžně odhadujeme na zhruba 40 milionů korun. V areálu pivovaru jsou poškozené všechny střechy a škody jsou i na vnitřním zařízení, protože to, co neudělala vichřice, to potom dokonal déšť," řekl ředitel Pivovaru Litovel Miroslav Koutek.

Pracovníci litovelského pivovaru se pustili do odstraňování škod hned ve středu večer a dnes dopoledne jich na poškozených střechách pracovalo několik desítek. "Výroba naštěstí přerušena nebyla a expedice piva běží podle plánu. S odstraňováním škod nám přijeli pomoci i zaměstnanci z pivovarů v Hanušovicích a Přerově,"uvedl Koutek. Pivovar Litovel je společně s pivovary v Přerově a Hanušovicích součástí čtvrté největší tuzemské pivovarnické skupiny PMS Přerov. V loňském roce PMS Přerov zvýšila výstav piva meziročně o 1,16 procenta na bezmála 965.000 hektolitrů. Na českém pivním trhu má zhruba šestiprocentní podíl. (iDnes)

Pivovar slavil výročí

Nové pivo představil u příležitosti včerejších oslav 111. výročí založení pivovaru v Litovli jeho sládek Petr Kostelecký (na snímku), který také narazil jeho první soudek. "Pivo ponese název Výroční speciál. Má více než šest procent alkoholu," uvedl sládek. V pivovaru byla včera uvedena do trvalého provozu nová strojovna chlazení a byla v něm otevřena muzejní expozice strojovny a kotelny. (Právo)

[Litovel] 09:08 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI