Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Miloš Zeman: Základním úkolem českých pivařů je dohnat ve spotřebě Belgii

Co se píše o pivovarech a pivu


Miloš Zeman: Základním úkolem českých pivařů je dohnat ve spotřebě Belgii

[pondělí, 7. listopad 2016]

Miloš Zeman: Základním úkolem českých pivařů je dohnat ve spotřebě Belgii[goto:http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/den-treti-prezident-milos-zeman-zakonci-v-beskydech-20161104.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kra-jan

čtvrtek, 10. listopad 2016
13:52

Pan president je odborníkem v oblasti sladkých bylinných likérů. Tedy přinejmenším se k nim hlásil do té doby, než mu někdo vysvětlil, že becherovka není ani tak český likér, jako spíš sudeťácký - :)
O jeho znalostech piva svědčil i jeho dřívější výrok, kdy z čiré neznalosti paušálně haněl slovenská piva. Pokud jde o statistiky, má pravdu kolega Felčar. Takovéhle slinty opravdu nemá cenu ani kometovat...


napsal(a): kra-jan [Odpovědět]

píč

úterý, 8. listopad 2016
08:25

24 duben PIVOVAR VILÉM JINCE

Už je to venku :)

Velmi si vážíme, že náš pivovar navštívil vzácný host, Prezident České republiky v doprovodu hejtmana Středočeského kraje.

Panu prezidentovi světlý ležák chutnal, proto od nás dostal dárkový koš, kde jsme mu věnovali nejen soudek, ale i sklenice a kšiltovku na chalupu, která se může hodit při slunném počasí.... TI SE TEDY MAJÍ !


napsal(a): píč [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
08:50


posted by: Inzerce

Felčar

úterý, 8. listopad 2016
00:00

Felčar

Na otázku jednoho z nich ohledně prezidentova podílu na spotřebě piva na Čecha a hlavu, Zeman odpovídá: „Piji ho pravidelně." A k tomu jedním dechem říká, že „našim základním úkolem" je dohnat největší světové pivaře, Belgičany. Dá se to prý zvládnout – je tam těsný rozdíl.
Náš hradní pán projevil skvělou nevědomost, pokud bychom někoho měli dohánět někoho ve spotřebě piva, tak to jsou jeho oblíbení Číňané, pokud myslel ve spotřebě na obyvatele, tak pak ze států nemáme koho dohánět, (jednoznačně) první už nikoho jiného předběhnout nemůže. V roce 2014 byla spotřeba piva na obyvatele v Belgii přesně poloviční oproti naší zemi. Reginálně zřejmě bude vyšší spotřeba piva na obyvatele pouze v Bavorsku. I produkci máme vyšší než Belgie, ta nás pouze předběhla krátkodobě v letech 2010 - 2012.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 7. listopad 2016
22:07

jiri.kana

Jen v poslední době populární minipivovary mu k srdci nepřirůstají.
„V jednom jsem nedávno byl a to pivo bylo vyloženě kyselé. Proto o kvalitě minipivovarů pochybuji. Každý snob si může zařídit svůj a chlubit se má vlastní pivo, ale to se nedá pít," uzavírá Zeman své pivní vyznání.



Já zas jednou četl pokusy o moudra od jednoho prezidenta, proto pochybuji o kvalitě prezidentů. Na druhou stranu, těžko můžu zpochybňovat něčí dlouhodobě tříbenou zkušenost, když sám pivo ani nesnídám.

(No a pak je tu další možná rovina diskuse, totiž že narazit na nedobré pivo z minipivovaru je dnes skutečně čím dál jednodušší.)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

úterý, 8. listopad 2016
09:21

Jana

jiri.kana:
S touto rovinou diskuse nelze než souhlasit. Těch špatných piv z mini opravdu přibývá. Čímpak to asi je?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 8. listopad 2016
09:26

jiri.kana

Jana:Pokud má kvalitativní úroveň minipivovarských piv normální rozdělení (Gaussova křivka), tak to ani jinak být nemůže, vzhledem k nárůstu jejich počtu. A pokud pořád ochutnáváme a jednou se propijeme k opravdové kvalitě, přestane nás uspokojovat průměr, ba dokonce ho začneme považovat spíš za špatný - a jsme v pasti :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

úterý, 8. listopad 2016
10:39

Jana

jiri.kana: Kdyby jen ten průměr. :-?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

pivo

pondělí, 7. listopad 2016
21:36

pivo

Je dobře, že náš pan prezident ing.Miloš Zeman rozumí úplně všemu. Nejlepší je pivo od velkých značek. Pivo z minipivovarů se nedá pít, je kyselé a navíc - minipivovar si pořizuje kdejaký snob. Tak to určitě je. Má náš pan prezident pravdu? Má, tu svoji...


napsal(a): pivo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI