Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Starosta Jeseníku pokřtil Centrum pivních vynálezů

Co se píše o pivovarech a pivu


Starosta Jeseníku pokřtil Centrum pivních vynálezů

[pátek, 18. březen 2016]

Za přítomnosti starosty Adama Kalouse bylo v Jeseníku otevřeno Centrum pivních vynálezů Alfreda Beernitze. Vynálezce Malého piva zde od března má své vlastní muzeum.

Středa 9. března se do kroniky města Jeseník zapíše zlatým písmem. Ten den se svého znovuobjevení dočkal jesenický rodák Alfred Beernitz (1875-1936/69). Tajemný vynálezce, experimentátor a milovník piva se hlásil ke svému rodnému městu Jeseník tak intenzívně, že se několik desítek let po své smrti dočkal oživení svého odkazu.

Slavnostní otevření Centra pivních vynálezů proběhlo za účasti důležitých osobností regionu v čele se starostou Jeseníku Adamem Kalousem. Ten na sebe vzal i roli kmotra Centra pivních vynálezů, což okomentoval slovy: “Jsem rád, že zde vzniká něco nového na podporu a rozvoj cestovního ruchu v Jeseníku. Centrum pivních vynálezů bude mít naši plnou podporu.“.

Postava génia Alfreda Beernitze se může v očích turistů mířících do Jeseníků stát ideálním propagátorem krásy a tajemna zdejšího kraje.“, dodal k otevření Centra pivních vynálezů jeho historik David Lukačovič.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI