Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Týden Svatého Patrika v pivovtéce Pípa Beer Story

Co se píše o pivovarech a pivu


Týden Svatého Patrika v pivovtéce Pípa Beer Story

[pátek, 11. březen 2016]

Den svatého Patrika je oblíbeným svátkem, který se každoročně slaví 17. března na počest patrona Irska. Největší oblibě se těší především v USA, Austrálii či Kanadě, v posledních letech je však velmi populární i v Evropě. Nejtypičtějším symbolem těchto oslav je především čtyřlístek a obecně pak zelená barva. K bujarým oslavám neodmyslitelně patří skvělé pivo, jídlo a zábava. Pivotéka Pípa – Beer Story v pražské Dlouhé ulici bude tímto svátkem žít celý týden od 14. března. Zákazníci naleznou čtyři druhy irských piv na čepu i tematické lahvové speciály.

Co najdete v pivotéce Pípa – Beer Story na čepu:

O'Hara's Irish Pale Ale (5,2 %)

O'Hara's Irish Pale Ale vyniká svou pikantní chutí a silnější hořkostí, zároveň je však velmi osvěžující, najdeme v něm totiž také citrusové chuťové tóny. Jde o světlý svrchně kvašený irský speciál typu India Pale Ale.

O'Hara's Red Ale (4,3 %)

Tento červený speciál vyniká ve své kategorii piv svou čirou tmavě měděnou barvou. Dokonale se v něm snoubí vyvážená hořkost, lehce pražená vůně a hladké karamelové tóny.

Magners Original Irish Cider (4,5 %)

Vynikající irský cider vyrobený ze sedmnácti odrůd jablek. Vyznačuje se světlou nazlátlou barvou, jiskřivým citrusovým aroma a plnou ovocnou chutí.

Shepherd Neame Double Stout (5,2 %)

Pivo Double Stout původem ze Spojeného království má velmi tmavou mahagonovou barvu. V chuti se kromě dominantních tónů karamelu objevuje nádech lékořice, sušeného ovoce, hořké čokolády a kakaových bobů.

Co dále najdete v pivotéce Pípa – Beer Story:

Guiness plechovka O,44 l (4,2 %)

Prověřená klasika neodmyslitelně spojená s Týdnem svatého Patrika. Jde o pivo s tmavě mahagonovou barvou a světle béžovou pěnou. V pražené vůni lez ucítit hořkou čokoládu a karamel, chuť je příjemná a lehce nasládlá.

Magners Original Irish Cider lahev 0,33 l a 0,568 l (4,5 %)

Klasický irský cider bude v pivotéce Pípa – Beer Story k dispozici i v lahvích.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

kra-jan

pátek, 11. březen 2016
15:45

Jako správný pedant musím upřesnit, že neoficiálním symbolem Irska je Trojlístek - trifolium dubium neboli jetel pochybný.
Jinak vám slouží ke cti, že nenabízíte piva obarvená na zeleno - :)


napsal(a): kra-jan [Odpovědět]

Jana

pátek, 11. březen 2016
17:36

Jana

kra-jan:
K tomu shamrocku (trojlístku) si dovolím poznamenat,že botanikové se dodnes nedohodli, jakýže to jetel vlastně je. Asi tak polovina irské populace (nikoli botanici) ho uznává jako T.dubium(jak jste poznamenal), více než třetina pak jako T. repens-j.plazivý. Jsou i další názory, co to vlastně je, ale ty už jsou v zanedbatelné menšině.:D


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI