Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Z degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX 2016 si Holba odváží zlato pro Holbu Premium, Horské byliny i Holbu Free

Co se píše o pivovarech a pivu


Z degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX 2016 si Holba odváží zlato pro Holbu Premium, Horské byliny i Holbu Free

[středa, 17. únor 2016]

Holba Premium zvítězila v kategorii sudových ležáků a ze soutěže si odváží Zlatý soudek PIVEX 2016. Holba Horské byliny obhájila loňské vítězství v kategorii ochucených piv a také letos si z PIVEXU odváží zlato. Nejlepší ocenění degustátorů a šampionát mezi nealko pivy patří Holbě Free. Kromě 3 vítězství putuje do hanušovického pivovaru speciální ocenění - certifikát kvality pro Holbu Classic.

Hlavním kriteriem hodnocení piv byla především chuť, vůně, říz a hořkost, ale i vzhled piva a celkový dojem po napití, tedy vlastnosti pro konzumenta nejdůležitější. A v neposlední řadě také pitelnost, která je silnou stránkou Holby.

Holba Premium se drží na špici u degustátorů doma i v zahraničí. Oceňují především její plnou vyváženou chuť, která je výsledkem vaření piva podle tradičních receptur. U Holby se do kvality piva významně promítá várečná voda, kterou pivovar čerpá z vlastních hloubkových vrtů. Také Holba Horské byliny je pivo s ryze přírodním složením. Hanušovičtí pivovarníci vsadili na známé byliny, které v Jeseníkách rostou a to přineslo úspěch. Jejich vyvážený poměr dává pivu příjemnou chuť, odlišnou od běžných ovocných piv v nabídce. „I když jde o lehké ochucené pivo, není to žádná limonáda. Naopak, zachovává si svůj fundament i osobitou charakteristiku. Příjemně se pije a výborně zažene žízeň, vidí jako jednu z příčin úspěchu ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka. Holba je správná volba i pokud si chcete dát nejlepší ležák nebo nealko.

Úspěchem a pro konzumenty určitě dobrou zprávou je i to, že Holba dokázala zvítězit napříč kategoriemi, což potvrzuje špičkovou kvalitu všech piv značky bez rozdílu na stupňovitost.

Nejlepší piva se vaří na střední Moravě

Skutečnost, že se nejlepší piva vaří na střední Moravě, potvrzují získané medaile pro piva všech 3 pivovarů moravské pivovarnické skupiny PMS. Zubr, Holba a Litovel obsadily v soutěži PIVEX první místa ve všech kategoriích lahvových piv a celkově si ze soutěže odváží historicky rekordní počet 16 ocenění celkem.

Degustační soutěž Zlatý pohár PIVEX a Zlatý soudek PIVEX je prestižní pivovarskou soutěží u nás, vyhlašovanou jedenkrát ročně. Hodnocení jednotlivých vzorků piv probíhá anonymně a ve dvou kolech, což zajišťuje maximální objektivitu výsledků a je ve srovnání se světem ojedinělé. Piva v soutěži hodnotí odborní degustátoři, většinou sládci a pivovarští experti.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI