Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rok 2015 se v novodobé historii vratislavického pivovaru řadí mezi úspěšné

Co se píše o pivovarech a pivu


Rok 2015 se v novodobé historii vratislavického pivovaru řadí mezi úspěšné

[pátek, 8. leden 2016]

V roce 2015 prodali vratislavičtí stejně piva jako rok před tím, tedy téměř 90 tisíc hl. Z toho bylo 40% exportováno zejména do zemí EU, ale také do Ruska, Norska, Izraele, USA a Číny. V posledních měsících se výrazně zlepšil vývoz na Slovensko a do Polska. Poměr mezi pivy prodaných v lahvích a sudech byl uplynulém roce zhruba 2:3, ve prospěch sudů.

Stále nejprodávanější pivo je světlá 11% Konrad Vratislavický ležák. Hned za ním v pořadí oblíbenosti je Konrad 12% - Nejlepší ležák na světě podle degustační soutěže World Beer Awards 2013 v Londýně.

Spotřebiteli byla příznivě přijala loňská novinka – svrchně kvašené pivo Vratislavický ALE. I přes výraznou chuťovou odlišnost se podílí na celkovém prodeji v řádech jednotlivých procent. Navíc toto pivo zaujalo o odbornou veřejnost a Vratislavický ALE se může právem pyšnit titulem Regionální potravina Libereckého kraje. Což je milé překvapení pro naše věrné zákazníky

V roce v 2015 se v pivovaru Vratislavice výrazně modernizovalo. Částečně z vlastních peněz a částečně z dotací EU byl vyměněn stroj na stáčení piva do lahví a byla pořízena nová myčka přepravek. Byla postavena nová plynová kotelna, od které si slibujeme úsporu energie. Lahvová linka se rozšířila o stroj balící lahve do kartonů a o robota provádějící paletizaci a depaletizaci přepravek.

Vratislavické pivo Konrad se objevuje na řadě kulturních akcí. Nejvýznamnější z pohledu pivovaru byly 16. Slavnosti Vratislavického piva, které se konaly 27. června v areálu pivovaru. Navštívily je téměř čtyři tisíce lidí, kteří se těšili z hudby Viléma Čoka, Metallicy revival a dalších kapel. A přitom vypili 16 tisíc piv. Ještědská odysea, Hejnické slavnosti, Den můžů na Vápence - to je jen část z akcí, které vratislavický pivovar letos podpořil svou účastí.

Pivovar Vratislavice byl partnerem červnového Mistrovství světa orientačním závodě na horských kolech konající se na Liberecku. V řijnu podpořil Pohár mistrů ve florbale v Mladé Boleslavi. Již dlouhodobě pivovar spolupracuje s Klubem cyklistů Konrad, s fotbalisty z FC Sokol Doubí a dalšími sportovci.

Pivo Konrad bylo možné ochutnat například v Žatci na Dočesné, Praze Na náplavce, Hořicích na motocyklových závodech i slavnostech místních trubiček, ale také v Bruselu na Saských vánočních trzích.

V letošním roce připravuje pivovar Konrad přechod na pravidelné stáčení nepasterizovaného piva pro tuzemský trh. Začne se Vratislavickým ležákem Konrad 11% a podle zajmu budou přibývat další druhy.

Tradiční, letos již 17., Slavnosti vratislavického piva proběhnou 25. června a už nyní je domluvené vystoupení skupiny Arakain.

Na letošní rok plánuje pivovar Konrad prodat minimálně stejné množství piva jako v roce minulém.

ing. Petr Hostaš, sládek pivovaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI