Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výroční ceny 2015: dvě ocenění pro Pivovary Lobkowicz

Co se píše o pivovarech a pivu


Výroční ceny 2015: dvě ocenění pro Pivovary Lobkowicz

[úterý, 15. prosinec 2015]

Rozšířená prémiová řada Lobkowicz získala na letošním udělování Výročních cen 2015 od časopisu Pivo, Bier & Ale dvě ocenění. Odborná porota kladně ohodnotila pivo Lobkowicz Premium Ale a sadu nových prémiových sklenic Lobkowicz.

Nejlepší nové svrchně kvašené pivo roku 2015 se stalo pivo Lobkowicz Premium Ale z Pivovaru Vysoký Chlumec. „Lobkowicz Premium Ale láká svou zářivě jantarovou barvou, která je výsledkem speciálních druhů sladů. Neméně atraktivní je bohaté chmelové aroma s tóny citrusů a koření. Výrazná hořkost piva je podtržena chutí přírodního chmele a grepu. Charakteristickou chmelovou vůni i chuť zajišťuje odrůda amerického chmele Cascade a použití metody čtvrtého chmelení za studena na samém konci výrobního procesu,“ charakterizuje pivo Pavel Bekeni, výrobní ředitel Pivovaru Vysoký Chlumec.

Zároveň byla oceněna i nová řada šesti prémiových sklenic Lobkowicz, která získala titul Nejpůsobivější kolekce původních sklenic roku 2015. „Typ použité sklenice zásadně ovlivňuje vůni piva i vnímání jeho chuti, proto jsme si s jejich návrhem dali opravdu záležet,“ říká Roman Straka, ředitel marketingu a dodává: „Pro konzumaci piva Lobkowicz Premium Ležák je určen speciální džbánek s uchem. Krásný zvuk při přiťuknutí a velmi dobré izolační vlastnosti, díky nimž vydrží pivo déle studené, řadí tento typ skla u všem milovníků piva mezi nejoblíbenější. Lobkowicz Premium Nealkoholický vynikne ve vysoké a štíhlé sklenici, Lobkowicz Premium Černý pak ve sklenici tulipánového tvaru. Pro Lobkowicz Premium Pšeničný jsme zvolili elegantní vysokou tenkostěnnou sklenici bavorského typu. Lobkowicz Premium Kvasnicový je podáván ve vysoké a štíhlé sklenici s čistým designem, ve které se nádherně vyjímá barva piva. Pro podávání senzoricky velmi zajímavého a výrazného piva Lobkowicz Premium Ale byla vytvořena speciální sklenice s mírně rozšířeným hrdlem, které umožňuje plné vychutnání úžasné vůně vyvážené směsi citrusů, květin a exotického ovoce.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI