Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Pivotéce Pípa Beer Story v Dlouhé 14 dostanete pivo i k snídani

Co se píše o pivovarech a pivu


V Pivotéce Pípa Beer Story v Dlouhé 14 dostanete pivo i k snídani

[čtvrtek, 29. říjen 2015]

Pivotéka Pípa Beer Story se otevře v dolním prostoru Food Story Dlouhá 14 v polovině listopadu. Na pivním listu nabídne až 160 druhů piv ze všech koutů Česka i světa vybíraných pivním specialistou Robertem Demeterem, který sestavoval pivní listy v restauracích Bruxx, Les Moules nebo T-Anker. 8 až 10 piv bude dle aktuální nabídky k dispozici přímo na čepu. V budoucnu si návštěvníci budou moci pochutnat na lokálních pivních pochutinách pocházejících z lokality právě čepovaných pivovarů nebo se zúčastnit přednášek či tematických večerů s pivní a pivovarskou tematikou.

Hlavním mottem pivotéky Pípa Beer Story je pivo s rodokmenem. Tomu odpovídá i výběr a vyhledávání piv na pivní list. „Naším cílem je zákazníkům nabídnout ta nejlepší piva z naší země i ze zemí, kde je pivovarnictví na vysoké úrovni. Proto u nás najdou i výběr piv belgických nebo německých,“ vysvětluje pivní specialista Robert Demeter. Nabídka piv na čepu se bude průběžně měnit a odrážet aktuální trendy a novinky ze světa piva: „Náš tým neustále vyhledává nové minipivovary, ať už u nás nebo v cizině. Jakmile najdeme pivovar, jehož pivo se nám zdá zajímavé, rádi ho představíme příznivcům piva u nás v pivotéce. Proto u nás zákazníci najdou třeba pivo z pivovaru Rezek ze Zásady na Jablonecku, který byl otevřen teprve nedávno,“ doplňuje Demeter. Hned v prvních dnech po otevření se hosté mohou těšit na pětici pražských pivovarů – čepovat se bude pivo z Vinohradského, Jihoměstského a Břevnovského pivovaru a z Pivovaru u Bulovky a z Lužin. Do budoucna Pípa Beer Story plánuje i vlastní pivo.

Silnou součástí pivotéky Pípa Beer Story bude i pivní gastronomie. Pípa Beer Story se nechce omezit jen na hermelín a utopence, ambicí je ukázat párování jídla s pivem. „V Pípě na lidi budou čekat pivní pochutiny ze všech pivařských oblastí. V rámci párování piva s jídlem vám z nich doporučíme tu, která se k vašemu pivu hodí nejvíce. Chceme se specializovat i na párování lokální. Pokud tedy bude na čepu bavorské pivo, doporučíme vám k němu bavorskou klobásku, sekanou nebo paštiku z divočáka přímo od bavorského řezníka,“ říká Pavel Vondráček, spolumajitel pivotéky. Na jídelním lístku hosté tedy najdou pochutiny od malých výrobců a farmářů z celého světa, včetně vyhlášených holandských sýrařů, kteří vyrábí sýry ideální právě k pivu. Pivo bude mít své místo i ve snídaňových menu.

Některé večery v pivotéce Pípa Beer Story budou zasvěcené edukativním akcím a tematickým večerům na téma piva a pivovarnictví. Zájemci se mohou těšit na přednášky o jednotlivých pivovarech a pivu všeobecně, jeho historii i pivních zajímavostech. Hosty budou zástupci pivovarů i pivní znalci. Pro veřejnost bude Pípa Beer Story pořádat i slepé degustace. Prostor pivotéky i její služby je možné si zarezervovat pro soukromé akce nebo večírky.

Co tedy najdete v pivotéce Pípa Beer Story:

• Široká nabídka piv od mini pivovarů

• 8 – 10 aktuálních piv na čepu, 150 lahvových piv

• Služby sommeliéra Roberta Demetera

• 90 míst k sezení

• párování piva s jídlem

• pivní tematické večery a přednášky

V Pivotéce Pípa Beer Story v Dlouhé 14 dostanete pivo i k snídani

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Yeti

pátek, 30. říjen 2015
09:56

Jak poznáte, že se jedná o akci/inzerát z Prahééé? No přece že to tam není nikde napsaný! %)


napsal(a): Yeti [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI