Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Zubr narazí sudy speciální edice Granda z prvního chmele

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Zubr narazí sudy speciální edice Granda z prvního chmele

[čtvrtek, 22. říjen 2015]

Pivovar Zubr uvádí na trh limitovanou edici piva Zubr Grand z prvního chmele. Jedná se o pivo s intenzivnější chmelovou hořkostí, které bylo uvařeno z prvního letošního načesaného chmele a zrálo v ležáckých sklepích 60 dní. Pivo bude představeno 27. října přímo zaměstnanci pivovaru ve vybraných restauracích.

Jedná se o pivo určené pro výjimečnou příležitost s intenzivní chmelovou vůní. Ta je docílena použitím čerstvého chmele z chmelnice v Čekyni, který jsme společně s dalšími zaměstnanci pivovaru načesali na konci srpna. Právě čerstvý chmel dává pivu příjemně výraznější chmelovou hořkost a aroma,“ popisuje Granda z prvního chmele Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Grand z prvního chmele bude k dostání čepovaný ve vybraných restauracích na střední Moravě a také ve speciálním dvoulitrovém skleněném balení až do vyprodání zásob. „Oficiální uvedení proběhne 27. října naráz ve více než 40 restauracích. Do mnoha z nich se rozjedou naši zaměstnanci, aby osobně pivo našim zákazníkům představili. Jedná se o výjimečný speciál, protože pivo z čerstvého chmele není možné ochutnat nikdy jindy než právě na podzim po sklizni,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel přerovského pivovaru.

Zubr Grand z prvního chmele je světlý ležák s vyšší plností a barvou, který vyniká lahodnou hořkostí. Je uvařen klasickým způsobem podle tradiční receptury za použití kvalitních regionálních surovin v čele s Žateckým poloraným červeňákem. Pivovar Zubr, stejně tak jako v případě dalších piv z produkce, klade důraz na dobu zrání piva v ležáckých tancích, která je důležitá pro výsledný senzorický charakter piva.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI