Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslavy 690 let od založení minipivovaru a restaurace Kolštejn

Co se píše o pivovarech a pivu


Oslavy 690 let od založení minipivovaru a restaurace Kolštejn

[úterý, 7. červenec 2015]

První červencovou sobotu se v Branné opět konal historický jarmark. Rekordní počet stánků s produkty značky Jeseníky originální produkt ® obklopil malebné náměstíčko v Branné a vytvořil nádhernou kulisu pro připravený program oslav 690. výroční založení dnešního budovy restaurace a minipivovaru Kolštejn.

Hlavním motem celodenního programu bylo téma historie pivovarnictví, které symbolicky vyvrcholilo křtem nové publikace Historie pivovarnictví v Kolštejně – Branné od autora Drahomíra Polácha. Kniha je atraktivní nejen pro milovníky historie Jeseníků a pivovarnictví, ale také pro běžného turistu, který se díky bohatému obrazovému materiálu a textu ze současnosti života Branné dozví, jak Kolštejn vypadal od přelomu 19. a 20. století až po současnost.

Během rozpáleného sobotního odpoledne mohli návštěvníci jarmarku sledovat vystoupení šermířského spolku Pánů z Bludova, irskou hudbu dua Jitky Malczyk a Vojtěcha Jindry z bretaňské kapely Bran, loutkové divadlo a pohádky pro děti spolku Klubíčko, taneční vystoupení Perchty von Bladen, prezentaci dravých ptáků a sov a další zajímavý program pro děti i dospělé.

Díky tematickému programu a účasti dalších regionálních minipivovarů z Loučné nad Desnou a Jeseníku a jejich výtečným pivním mokům se náměstíčko v Branné na chvíli skutečně vrátilo o mnoho set let zpět. Třeba právě takto vypadaly oslavy této nádherné a historií protkané obce před mnoha sty lety.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI