Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernard mění reklamní strategii

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernard mění reklamní strategii

[středa, 19. říjen 2005]

Rodinný pivovar Bernard se rozhodl vrátit k positioningu "Vlastní cestou", který představuje Bernard jako jedinečné nepasterizované pivo na trhu.

Rodinný pivovar Bernard na sebe během posledních dvou let upozornil kontroverzní reklamní kampaní "Svět se zbláznil, držte se...", která se vyjadřovala k aktuálním politickým i společenským událostem (naposledy např. k CzechTeku). Nyní se však rozhodl vrátit k původnímu positioningu "Vlastní cestou", který představuje Bernard jako jedinečné nepasterizované pivo na trhu. Od roku 2001 pivovar spolupracuje s reklamní agenturou Euro RSCG, která pro něj vytvořila i nynější sérii inzertních fotografií Zlato, určenou především pro exkluzivní časopisy. Objevovat se v nich začnou od listopadu, uvažuje se i o venkovní reklamě. Na fotografiích Tomáše Berana je Bernard představen v podobě různých šperků, které zdobí lidi, a má tak komunikovat "výjimečnost" piva.

Pivovar i agentura se podle spolumajitele Stanislava Bernarda rozhodly upustit od dosavadní reklamní strategie "Svět se zbláznil..." jednak kvůli časové náročnosti (bylo nutné rychle reagovat na vzniklou situaci), tak kvůli kontroverzím, které mezi veřejností vyvolávala. Svůj účel zasáhnout média i veřejnost však prý splnila. Bernard zároveň začal vydávat časopis s názvem Vlastní cestou, který bude distribuován především v síti jeho restaurací. Loni pivovar investoval do venkovní reklamy přes 9 mil. Kč, letos do konce září již 9,6 mil. Kč, z toho většinu (přes 8 mil.) do outdooru, zbytek do tisku. (Marketing & Media)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI