Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pelhřimovské pivo Francouzům zachutnalo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pelhřimovské pivo Francouzům zachutnalo

[neděle, 18. únor 2007]

Sládek pelhřimovského pivovaru Poutník včera zažil mezinárodní dopoledne. Všetečnými dotazy jej zahrnuli jeho francouzští kolegové, kteří přicestovali do města na návštěvu.

Těší nás, že jsme si mohli prohlédnout místo, kde se pivo pořád ještě vaří tradičním způsobem. Potkali jsme tu lidi nadšené svým povoláním, navíc neustálá modernizace dodává pivovaru důvěryhodnost, pronesl Benoit Tavenaux, ředitel pivovarnického muzea ve východofrancouzském městě Saint Nicolas de Port. Členové tamní asociace sládků jevili v Česku zájem především o menší pivovary. Svým způsobem je to pro nás vyznamenání, že si Francouzi vybrali právě náš pivovar a ne nějaký obrovský závod. Chod takového kolosu zase ale většinou řídí počítač, tam toho není moc co k vidění, konstatoval vedoucí obchodního oddělení pivovaru Poutník Jiří Vacek.

Sládci tuto domněnku potvrdili. Malé pivovary nás lákají už proto, že jejich tradice u nás dávno vymizela, přikývl Benoit, že mezi velkoprůmyslovými giganty a minipivovary zeje ve Francii prázdné místo. Pak si v pivovarském sklepení zhluboka přihnul z koštýřského džbánku plného pěnivého moku a vyloudil spokojené labužnické gesto. (Pelhřimovský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI