Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Zubr oceňuje své provozovny Pečetí kvality

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Zubr oceňuje své provozovny Pečetí kvality

[pátek, 27. březen 2015]

Již 31 restaurací a pivnic, které na Moravě nabízí pivo značky Zubr, bylo od nového roku pivovarem oceněno pivní Pečetí kvality. Ta již u vchodu do zařízení zákazníkům jasně napoví, že se zde čepuje pivo, o které je správně postaráno a dodržuje se zde nejvyšší kvalita čepovaného piva. Před nedávnem byly takto oceněny přerovské restaurace U Labutě a Zubr aréna, mezi nejnověji oceněné provozovny patří přerovské restaurace Městský dům a Katovna.

Na kvalitu čepovaného piva mají vliv nejen výrobní postupy, složení a suroviny, ale stejně důležitá je také péče o pivo poté, co opustí brány pivovaru. Klademe proto důraz na to, aby pivo bylo kvalitně ošetřeno i v provozovnách, kde se čepuje. Péče o pivo musí být postavena na společném cíli pivovaru i hostinských, kterým je, aby zákazník vždy dostal to nejlepší a byl maximálně spokojen. Věřím, že tímto oceněním k tomuto cíli směřujeme,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Pečeť kvality pivovaru Zubr mohou získat ty provozovny, které splní podmínky ocenění, jimiž jsou mimo jiné čistota a péče o sklo, pravidelná a důkladná sanitace výčepní techniky a celkové zajištění čistého prostředí. Kvalitu čepovaného piva také významně ovlivňuje krátká doba výtoče sudu, tlakování čistým plynem či správná teplota skladování sudů.

Kromě certifikátu držitelé ocenění také získají od pivovaru Zubr výhody a bonusy jako je možnost zúčastnit se školení o čepování piva pořádaných pivovarem spojených se soutěží o nejlepšího výčepního, sud vánočního speciálu zdarma či možnost exkurze do pivovaru pro 25 osob zdarma včetně posezení s drobným občerstvením a zábavným programem.

Pivovar Zubr pomáhá restauratérům v dodržování zásad pro čepování kvalitního piva

Pivovar Zubr montuje do restaurací kvalitní značkové výčepní zařízení a následně obsluhu a personál proškolí. Pravidelně pak restaurace navštěvuje zástupce pivovaru, aby provedl kompletní sanitaci výčepního zařízení, která se doporučuje v intervalu 14 dnů. Při chemické sanitaci jsou rozebrány naražeče i kohouty a vše je důkladně vyčištěno.

Kvalitu piva ovlivňuje také správné tlakování sudu. Pivovar Zubr svým provozovnám doporučuje používat směs čistých plynů CO2+N2, které představují moderní způsob čepování piva. Kombinace plynů zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým při delším naražením sudu, které může nastat, pokud je k tlakování používáno samotné CO2.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI