Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatá pivní pečeť 2015: na postu vítězů se usadil Démon

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatá pivní pečeť 2015: na postu vítězů se usadil Démon

[pondělí, 23. únor 2015]

Pivo Démon z Pivovaru Vysoký Chlumec získalo první místo v prestižní odborné degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2015. Vítězné pivo se stalo nejlepším polotmavým pivem na XXV. Reprezentačních slavnostech piva v Táboře, které se uskutečnily ve dnech 16. - 21. února 2015.

Získaného ocenění v prestižní odborné degustační soutěži si velice vážíme a je to pro nás potvrzením, že zaměření na pivní speciály je správná volba,“ říká Pavel Bekeni, sládek chlumeckého pivovaru a dodává: „Vítězné pivo je připravováno podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici sahající až do roku 1420. Mezi jeho hlavní charakteristiky patří bohatý a vyvážený profil chutí. Degustující ocenili mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí a příjemnou sladovou vůní.

Anonymní degustace se v letošním roce zúčastnilo 165 pivovarů z 15 zemí. O Zlatou pivní pečeť pivovary bojovaly ve 28 kategoriích. Soutěžní vzorky posuzovala odborná porota složená ze sládků jednotlivých pivovarů, nezávislých degustátorů i studentů odborných vysokých škol.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Hospoda jménem Kýbl krve

úterý, 24. únor 2015
01:39

V Hospodě jménem Kýbl krve patří Démon mezi nejoblíbenější polotmavá piva. Za sebe ale můžu říct, že znám rozhodně zajímavější kousky.


napsal(a): Hospoda jménem Kýbl krve [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI