Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba s horskými bylinami je zlatá, bodoval Šerák i Holba Premium

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba s horskými bylinami je zlatá, bodoval Šerák i Holba Premium

[čtvrtek, 15. leden 2015]

V degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2015 zvítězila Holba Horské byliny v kategorii míchaných piv. Další ocenění a certifikát kvality patří výčepnímu pivu Holbě Classic. Už tradičně v soutěži bodovala také Holba Šerák a Holba Premium. Obě piva získala bronzové medaile ve Zlatém soudku PIVEX 2015 v příslušných kategoriích.

Holba Horské byliny je na trhu ochucených piv loňským nováčkem a zlatá medaile potvrzuje, že přízeň konzumentů není náhodná. Jde o pivo s nízkým obsahem alkoholu a ryze přírodním složením. Kombinace českého chmele, prvotřídního sladu, horské vody z vlastního zdroje a sedmi bylin dává pivní novince svěží chuť, odlišnou od běžných ovocných piv. „Vaříme ho podle vlastní receptury, kterou jsme dlouhodobě testovali. Je to lehké osvěžující pivo, ideální k zahnání žízně", říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka, který je spoluautorem receptury toho pivního šampiona.

Prvotřídní kvalita surovin a tradiční výrobní postupy, používané po staletí, se promítají do všech piv značky. Přinášejí jim jedinečnou chuť, pitelnost a osobitou charakteristiku. A právě to rozhodlo o úspěchu piv Holba napříč sortimentem značky. „Znovu se nám podařilo získat medaile, tentokrát v průřezu celým sortimentem. To je dobrá zpráva a pro konzumenty záruka stabilní kvality. Ať si zvolí jakékoli pivo z naší produkce, mohou očekávat prvotřídní kvalitu,“ komentuje úspěch Vladimír Zíka.

To, že nejlepší piva vaří na střední Moravě potvrzují i výsledky pivovarů Zubr a Litovel, které spolu s Holbou patří do přerovské pivovarnické skupiny. Zubr získal dvě medaile pro Zubr Gold a Zubr Classic tmavé výčepní a dva certifikáty kvality. Litovel Premium světlý ležák se stal vítězem v sudových pivech a získal zlatou medaili. Bronz patří pivu Litovel Dark a Litovel Černý Citron nealko. Holba, Zubr a Litovel tak opět potvrzují pozici favoritů mezi českými pivy.

Degustační soutěž Zlatý pohár PIVEX a Zlatý soudek PIVEX je prestižní pivovarskou soutěží u nás, vyhlašovanou jedenkrát ročně. Hodnocení jednotlivých vzorků piv probíhá anonymně a ve dvou kolech, což zajišťuje maximální objektivitu výsledků a je ve srovnání se světem ojedinělé. Piva v soutěži hodnotí odborní degustátoři, většinou sládci a pivovarští experti.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI