Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na vánočních trzích v Kynšperku budou moci pivaři ochutnat Černou milenku

Co se píše o pivovarech a pivu


Na vánočních trzích v Kynšperku budou moci pivaři ochutnat Černou milenku

[středa, 10. prosinec 2014]

Adventní a pohodová atmosféra zavládne v sobotu 13. prosince na nádvoří Kynšperského pivovaru. Celý areál se promění v jedno velké tržiště, kde nebudou chybět prodejní stánky s tradičním vánočním zbožím, tvůrčí workshop pro děti a sváteční muzika včetně staročeských písniček v podání veselého flašinetáře. Stylové vánoční trhy pořádá Základní umělecká škola Kynšperk nad Ohří ve spolupráci s místním pivovarem.

Vánoční jarmark se u nás koná vůbec poprvé. Letos začínáme s deseti stánky, ve kterých budou výrobci a prodejci z Kynšperka nabízet své vlastní produkty. Lidé tu jistě objeví celou řadu pěkných věcí s vánoční tématikou. Výběr je vskutku široký, od keramiky, svíček, bižuterie, adventních věnců až po perníčky, cukroví a kvalitní čokoládu. Sortiment regionálních produktů nově rozšíří i pečené čaje a pivní chmelová marmeláda,“ přiblížil pestrou nabídku vánočních trhů ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.

A jelikož se akce koná v pivovaru, připravil při této příležitosti sládek Miroslav Broz speciální tmavé nefiltrované pivo pojmenované Černá milenka. „Tímto pivem připomínáme legendu porcelánového barona a tehdejšího majitele Kynšperského pivovaru šlechtice Jiřího Haase. O něm se totiž traduje, že býval velkým svůdníkem a mezi svými milenkami měl i jednu ženu tmavší pleti s exotickým původem,“ vysvětlil ředitel, kde čerpal inspiraci při hledání názvu pro novou pivní specialitu. „Ležák je třikrát chmelený a má dokonale vyváženou příjemnou sametovou chuť s karamelovým a kávovým nádechem. Obsah alkoholu je 5,2%,“ upřesnil charakteristiku novinkového piva Vomočil.

Kromě pěnivého moku si návštěvníci budou moci dopřát také svařené víno, vánoční punč a dále ochutnat grilovaná masa nebo klobásky. K poslechu a pro dobrou náladu zahraje malá dechová hudba Mariánskolázeňská pětka a soubor lesních rohů.

Vánoční trhy potrvají od 10 do 18 hodin. Vstup je po celý den zdarma.

Na vánočních trzích v Kynšperku budou moci pivaři ochutnat Černou milenku [p1184]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI