Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Polotmavý speciál Tambor Klazar míří na vánoční stoly

Co se píše o pivovarech a pivu


Polotmavý speciál Tambor Klazar míří na vánoční stoly

[čtvrtek, 27. listopad 2014]

Každým rokem se milovníci piva těší na speciální vánoční edice. Už od srpna pro ně v ležáckých tancích Královédvorského pivovaru Tambor zrál polotmavý speciál 14 Klazar. Tento týden ho pracovníci pivovaru začali stáčet a první sudy a lahve míří k milovníkům pěnivého moku.

Polotmavý speciál je pivo vhodné pro sváteční příležitost, vyznačuje se zejména plnou lahodnou chutí s výrazným řízem. Minimální doba ležení je 70 dní,“ upřesnil sládek Martin Vrba. Jako správný speciál nabízí i „čtrnáctka“ Klazar vyšší obsah alkoholu, konkrétně 5,8%.

Je to tak ideální nápoj na sváteční chvíle u vánočních stolů, ať už doma nebo při návštěvě restaurací a hospod. K dostání bude nejen v Pivovarské prodejně Tambor, ale také v restauracích a prodejnách na řadě míst regionu. Zájemci si tuto limitovanou várku, která se bude zase opakovat až před příštími Vánocemi, objednávat už nyní.

Vánoční speciál Královédvorského pivovaru Tambor nese jméno rodiny majitelů původního pivovaru ve Dvoře Králové nad Labem. Rodina Klazarových koupila prusko rakouskou válkou zdevastovaný měšťanský pivovar v roce 1877. Postupně ho modernizovala a zvětšovala. V roce 1948 byl znárodněn. Tím ale stopa Klazarových v českém pivovarnictví nekončí. Jeden ze synů posledních majitelů, Gaston Klazar vystudoval Vysokou školu chemicko – technologickou, pracoval ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském a v Pokusném a vývojovém středisku v Praze. Patřil mezi přední české pivovarnické odborníky. Je jedním z autorů českého dia a nealkoholického piva.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI