Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové dvanáctce z Nošovic se daří, vypilo se už 20 mil. piv

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové dvanáctce z Nošovic se daří, vypilo se už 20 mil. piv

[pondělí, 20. říjen 2014]

Nové pivo Radegast Ryze Hořká 12 má u pivařů úspěch, což potvrzuje 20 milionů vypitých půllitrů během prvních třech měsíců od uvedení na trh. Zvýšený zájem a spokojenost přichází i od hospodských. Aktuálně se Ryze Hořká 12 čepuje téměř v 1800 hospodách a restauracích, což je o 11 % více než tomu bylo u piva Radegast Premium ve stejném období loni, a celkově se ho meziročně vyčepovalo o 4 % více. Narostl i prodej v lahvích a plechovkách, a to o 10 %.

S tím, jak se novému ležáku daří, jsou v pivovaru spokojeni. „Ryze Hořká 12 naplnila naše očekávání. Výsledky i ohlasy z trhu potvrzují, že nový ležák lidem chutná. Příjemně nás překvapil nárůst počtu hospod. Chuťově plné hořké pivo tedy oslovuje nové spotřebitele i na místech, kde se dříve Radegast nečepoval,“ řekl manažer značky Radegast Miroslav Peichl.

Za úspěchem novinky stojí především prodeje v hospodách, restauracích a v obchodech, ale k jeho rostoucí oblibě přispěly i festivaly jako Colours of Ostrava, Masters of Rock nebo Radegast den, kde byly nárůsty prodejů ležáku i několikanásobné oproti předchozím letům.

Pivo Radegast Ryze Hořká 12 uvedl nošovický pivovar na trh před letní sezónou. Nový světlý ležák nahradil v portfoliu pivovaru stávající Radegast Premium. Pivovar tak reagoval na to, že řada piv se svým chuťovým profilem přiblížila Radegastu. V Nošovicích tak po 44 letech svůj ležák znovu chuťově odlišili od průměru na trhu. Nová Radegast Ryze Hořká 12 je plnější, více ale příjemně hořká s výrazným chmelovým aroma, čehož je dosaženo užitím vybraných tří druhů moravského chmele.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI