Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Dudák otevřel novou degustační místnost pro návštěvníky. Lustry jsou vyrobené ze sklenic, umyvadla ze sudů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Dudák otevřel novou degustační místnost pro návštěvníky. Lustry jsou vyrobené ze sklenic, umyvadla ze sudů

[středa, 1. říjen 2014]

Strakonický pivovar Dudák otevřel pro návštěvníky originální degustační místnost. V ní čeká ty, co dorazí, po absolvování pivovarské prohlídky, posezení u výborného piva. Jedinečný design této místnosti se stane inspirací pro vznikající dudácké restaurace po celé republice. V Dudáku teď přemýšlí i o otevření vlastní pivovarské restaurace.

Originální degustační místnost – nová atrakce, kterou dnes pro své návštěvníky a milovníky všech svých devíti druhů piv otevřel DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice – jediný pivovar v České republice, který vlastní město. „Nová degustovna vyjadřuje nový směr marketingu pivovaru Dudák. Má originální a ucelený design, který navozuje příjemnou atmosféru při posezení u našich piv,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Dudák.

Důležité také je, že pojme 60 osob. Díky tomu můžeme dnes vyjít vstříc i cestovním kancelářím, které jsme dříve museli z kapacitních důvodů odmítat. Do pivovaru se tak podívá mnohonásobně víc lidí. Ti všichni ochutnají naše piva,“ doplňuje Jaroslav Tůma.

Podobu místnosti navrhl architekt Antonín Malec, který pracuje v pivovarnickém oboru přes 23 let. „Interiér degustovny je moderní a neotřelý. Při návrhu jsme použili nové výrazové prostředky, které mají spotřebitelé s pivem spojené. Lustry jsou vyrobené ze sklenic, nástěnné vitríny z lahví, stěna z nasvětlených pivních tácků, umyvadla z KEG sudů,“ uvádí Antonín Malec.

Rekonstrukce místností, ve které vznikla degustovna vyšla na 875 tis. korun. Pivovar si na její zřízení vydělal více než stoprocentním meziročním nárůstem prodeje svého polotmavého, třináctistupňového speciálu Klostermann, které je díky mnoha odborným oceněním nejúspěšnějším pivem v novodobé historii pivovaru.

Vznik nové degustovny je tím nejlepším důkazem dobré hospodářské kondice pivovaru a hlavně velkým lákadlem pro turisty, kteří do Strakonic přijedou,“ uvádí Pavel Vondrys, starosta Strakonic s tím, že degustovna je vynikající tip na výlet i teď, v době začínajícího podzimu.

Strakonický pivovar společně s degustovnou vytvořil koncept „Značkové restaurace DUDÁK“.

Vybraným restauracím poskytne pivovar své know-how, spočívající v originálně zpracovaném designu restaurace. Takové restaurace mohou od roku 2015 vznikat ve městech s počtem obyvatel nad 20 tisíc. Postupně třeba v menších. Věříme, že takto vybudovaná síť restaurací bude odpovídajícím způsobem reprezentovat značku DUDÁK", vysvětluje Marek Pohanka, obchodní ředitel pivovaru.

Na prohlídku pivovaru se může objednat úplně každý. Nejjednodušší je to telefonicky, prostřednictvím sládka pivovaru Dagmar Vlkové – 728 112 902. (Kontakt je uvedený také na webových stránkách pivovaru).

Prohlídek se účastní jak náhodní turisté, pivaři, vodáci, tak dudáčtí hospodští se svými štamgasty či obchodními partnery.

Přijít může skutečně každý, kdo projeví zájem dozvědět se něco o pivovaru Dudák a hlavně ochutnat naše pivo přímo ze zdroje, přímo z ležáckého sklepa. Všem vyjdeme rádi vstříc,“ ujišťuje Marek Pohanka.

Zájem o prohlídku pivovaru stoupá každým rokem. Po otevření degustační místnosti lze očekávat další rapidní nárůst. V roce 2013 do pivovaru zavítalo 113 exkurzí. Letos tu k začátku září provedli již 96 výprav.

Návštěvníci při prohlídce zhlédnou výrobu nepasterovaných dudáckých piv ve filtrované i nefiltrované podobě od začátku do konce i s ochutnávkou. Vedle návštěvy srdce pivovaru, kterým jsou varny, uvidí i kádě se zrajícím pivem a pivovarské sklepy. Nově si prohlédnou i moderní pivovarské technologie za téměř 45 milionů korun, které vedení pivovaru v rámci schválených a plánovaných oprav v posledních letech vytvořilo.

Zhruba 1,5 hodinová prohlídka vyjde na 100 korun na osobu. V ceně je navíc ochutnávka nefiltrovaných piv přímo z tanku v ležáckém sklepě a každý návštěvník dostane 1,5 litrovou lahev dudáckého ležáku Sklepák.

Pro obchodní partnery, hospodské a štamgasty, dělá pivovar Dudák prohlídky zdarma. „Čas strávený s našimi štamgasty v degustovně je takovým malým poděkováním za přízeň našemu pivu,“ říká Dagmar Vlková, sládková pivovaru.

V horizontu pěti let chce pivovar Dudák vybudovat i vlastní restauraci přímo v areálu, kde by návštěvníci mohli popíjet přímo z pivovarských tanků. Ta by vznikla přímo mezi spilkou a sklepem a měla by samostatný vchod přímo od řeky Otavy ze strakonického Podskalí.

Vážně uvažujeme také o tom, že v areálu pivovaru vybudujeme pivní lázně, kde zužitkujeme stažkové kvasnice z ležáckého tanku. Mnohem důležitější je ale dokončit nutnou a dlouhodobě plánovanou opravu pivovarských technologií, která skončí na přelomu let 2017 a 2018,“ uzavírá ředitel Jaroslav Tůma.

Fotografie naleznete zde...


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI