Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinka od pivovaru Radegast: Ryze hořká 12

Co se píše o pivovarech a pivu


Novinka od pivovaru Radegast: Ryze hořká 12

[čtvrtek, 21. srpen 2014]

Po 44 letech uvedl pivovar Radegast na trh nový světlý ležák. Ryze Hořká 12 nahrazuje stávající pivo Radegast Premium. Nový ležák je více hořký s plnou chutí a výrazným chmelovým aroma, díky použití tří druhů moravského chmele. Nové pivo bude nabízeno v čepované variantě v hospodách a také v lahvích a plechovkách v obchodech.

Pro pivovar Radegast jde o historickou událost. „Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast, bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu a velmi rychle si získalo mnoho příznivců. V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu. Abychom našemu dlouhodobému závazku ke spotřebitelům „Život je hořký. Bohudík.“ dostáli, musíme se opět odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo, plnější a více hořké,“ řekl autor receptury a ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

K vaření nového ležáku používají sládci v Nošovicích tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.

Doporučená cena lahvové varianty je 14,90 Kč za půllitr.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pepa

pondělí, 25. srpen 2014
19:51

pepa

Víte na kolik vaří?


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 25. srpen 2014
01:01

Proč jen ryze hořká 12? Vždyť i desítka se tam ředí ze stejné kmenové várky, takže teď mají i ryze hořkou desinu. Tím by se měli taky pochlubit :-)


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI