Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jubilejní návštěvník Holby jistí bezpečnost na horách

Co se píše o pivovarech a pivu


Jubilejní návštěvník Holby jistí bezpečnost na horách

[středa, 11. červen 2014]

To, že je pivovar dobrá turistická značka, potvrzuje také zvyšující se zájem o exkurze do pivovaru Holba. V Hanušovicích tento týden přivítali 2014-ého návštěvníka Vladimíra Bedeče. Do pivovaru přijel s týmem záchranářů HS Jeseníky v rámci zvyšování kondice na kole. V pivovaru je čekalo milé překvapení. Exkurzi spojenou s degustací dostali jako dárek a k tomu dárkový koš plný piva pro jubilejního návštěvníka.

To, že pivovar slaví 140 let víme, ale netušili jsme, že si jedeme pro dárek. Je to příjemné překvapení a těšíme se nejen do provozu, ale i na setkání se sládkem a degustaci,“ vyjádřil nadšení jubilejní návštěvník i ostatní členové HS. Záchranáři ocenili možnost podívat se sládkovi pod pokličku i jeho rady, jak dobré pivo poznat. Holba je pro ně symbolem hor a dát si „jedno“ berou jako příjemnou součást dne. Uvítali i to, že od léta bude nealkoholická Holba Free i ve skle.

Zájem o exkurze roste především v létě, kdy do pivovaru zavítá až 100 návštěvníků denně. Lákadlem není jen samotný pivovar, ale také muzeum a posezení ve stylové Pivovarské restauraci uprostřed přírody. Na letní zahrádce s malebnou kulisou areálu pivovaru tady nabírají cyklisté i turisté síly na další kilometry. Začíná letní sezóna a zájem lidí o návštěvu pivovaru roste. Ročně Holba přivítá na 20 tisíc lidí, mezi nimi i účastníky Pivovarské čtvrtky a Pivovarských slavností, které letos proběhnou 5.- 6. září.

Exkurze pivovarem trvá necelou hodinu. Začíná se prohlídkou areálu a poté, za dodržení všech hygienických opatření, následuje návštěva varny, spilky, ležáckého sklepa a taky stáčírny sudů. Většina návštěvníků si nenechá ujít oblíbenou degustaci, která nabízí možnost ochutnat všechny druhy ryzího piva z hor. Dozvíte se při ní nejen zajímavosti o složení piva obecně, jeho chuti a co ji ovlivňuje, ale i to, jak dobré pivo poznat.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI